Desert cu banane split
Desertul Banana Split este un desert care conține 25 de porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6 g de proteine , 26 g de grăsimi și un total de 441 de calorii . Pentru 77 de cenți per porție , această rețetă acoperă 7% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Un amestec de nuci, extract de vanilie, bucăți de ciocolată și câteva alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Vă este oferită de Taste of Home. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor mediu de 27% , ceea ce este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Morning Banana Split , Banana Split Cake și Banana Split Parfait .
Instrucțiuni
Într-un bol mic, combinați firimiturile și untul topit. Puneți deoparte 1/2 cană; presați firimiturile rămase într-o tavă de 38 x 25 x 2,5 cm. Tăiați bananele feliate pe lățime și așezați-le peste crustă.
Tăiați înghețata pe lățime în optimi; așezați-o peste banane.
Întindeți marginile feliilor de înghețată pentru a acoperi banana și a forma un strat neted.
Presărați cu nuci. Acoperiți și congelați până se întărește.
Într-o cratiță mare, topiți bucățile de ciocolată și untul; amestecați până la omogenizare.
Adăugați zahărul și laptele. Gătiți, amestecând constant, la foc mediu, până când compoziția se îngroașă ușor și devine fină.
Luați de pe foc; adăugați vanilia. Lăsați să se răcească.
Turnați înghețata peste umplutură; congelați până se întărește.
Într-un bol mare, bateți frișca până se formează vârfuri tari; întindeți peste stratul de ciocolată; adăugați deasupra firimiturile puse deoparte. Depozitați la congelator (se păstrează timp de câteva săptămâni).
Scoateți din congelator cu aproximativ 10 minute înainte de servire.