Cuscus auriu cu caise și ceapă crocantă
Cuscusul auriu cu caise și ceapă crocantă ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de garnitură. O porție conține 1163 calorii, 12g de proteine, și 89G de grăsime. Această rețetă servește 6. Pentru $2.5 pe portie, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la BBC Good Food are 65 de fani. Un amestec de coriandru, cub de legume, coajă de lămâie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate, lacto ovo vegetarian și vegan dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 76%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare sunt Orez Basmati auriu cu caise, Cuscus cu caise, și Cuscus cu caise.
Instrucțiuni
Se fierbe un ceainic. Răsturnați cuscusul într-un castron mare, sfărâmați-l în cubul de stoc, apoi adăugați turmericul, scorțișoara și caisele și condimentați bine.
Se toarnă peste 500 ml apă clocotită, se amestecă totul rapid, apoi se acoperă cu folie alimentară și se lasă 5 minute.
Puneți jumătate din ceapa feliată într-un castron cu un vârf bun de sare și zahăr, turnați peste suficientă apă clocotită pentru a acoperi și lăsați să se absoarbă timp de 10 minute. (Acest lucru va elimina o parte din aciditatea cepei și le va transforma într-o frumoasă culoare roz strălucitor.)
Încălziți suficient ulei pentru a ajunge la aproximativ 5 cm în partea unei cratițe adânci. Odată fierbinte, prăjiți ceapa rămasă în loturi timp de 1-2 minute până devine aurie și crocantă.
Se scurge pe hârtie de bucătărie și se presară cu sare.
Folosiți o furculiță pentru a pufni cuscusul.
Scurgeți ceapa înmuiată și amestecați prin cuscus cu coaja și sucul de lămâie, uleiul de măsline și ierburile. Sfat pe un platou sau castron de servire și împrăștiați cu ceapa crocantă și frunzele de mentă.