Curry roșu thailandez cu dovlecei și năut
Curry roșu thailandez cu dovlecei și năut este un fără gluten și vegan rețetă cu 4 porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 10g de proteine, 33g de grăsime, și un total de 492 calorii. Pentru $1.59 pe portie, această rețetă acoperă 28% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 229 de oameni au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o destul de ieftin rețetă pentru fanii mâncării indiene. Este adus la tine de Epicurious. Dacă aveți la îndemână dovlecei de nucă, pastă de curry thailandeză, ulei de canolan și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 90%, ceea ce este spectaculos. Rețete similare includ Curry roșu thailandez cu dovlecei și năut, Dovlecei și năut prăjiți cu Curry, și Supă De Dovlecei Cu Curry Thailandez.
Instrucțiuni
Curățați dovlecelul, tăiați-l pe lungime în jumătate și scoateți semințele.
Tăiați partea superioară unde se întâlnește cu fundul bulbos.
Tăiați capătul becului în pene de 3/4 inci lățime.
Tăiați capătul gâtului în jumătăți de lună groase de 1/2 inch.
Încălziți o oală mare și grea la foc mediu-mare.
Adăugați uleiul de canola, apoi adăugațipastă de curry și se amestecă timp de aproximativ 1 minut, sau până când parfumat.
Adăugați dovleceii și amestecați pentru a acoperi cu pasta de curry. Se amestecă năutul și se condimentează cusare.
Adăugați laptele de cocos și 3/4 cană de apă și aduceți la foc mic. Reduceți căldura la mediu-scăzut, acoperiți și fierbeți ușor timp de aproximativ 10 minute sau până când dovlecelul începe să se înmoaie.
Se amestecă coriandrul și se fierbe, neacoperit, amestecând ocazional, timp de aproximativ 20 de minute, sau până când dovlecelul este fraged, dar nu se destramă și sosul s-a redus ușor. Condimentează după gust cu sare.
Împărțiți curry-ul între patru boluri de supă, acoperiți cu coriandru și serviți.
Ați observat numărul de condimente noi de pe piață? Condimente pe care le aveați obișnuitpentru a aduce înapoi acasă dintr-o călătorie în străinătate sunt acum de Vânzare la băcănia locală. Amestecurile de condimente, care pot intra sub formă de pudră sau pastă, sunt alcătuite dintr-o listă lungă de ingrediente, astfel încât să obțineți o cantitate imensă de aromă în fiecare lingură. Două dintre preferatele mele sunt harissa din Maroc (o pastă de foc făcută din ardei iute, usturoi, chimen, coriandru,chimen și ulei de măsline) și pastă de curry roșu thailandez (care conține ardei iute roșii, lemongrass, coriandru și multe altele). Refrigerațiacestea în recipientele lor după deschidere și se vor păstra cel puțin 6 luni.
Retipărit cu permisiunea What ' s for Dinner? de Curtis Stone, 2013 Ballantine Books
Curtis Stone este autorul a cinci cărți de bucate și gazdă a Top Chef Masters pe Bravo. El este, de asemenea, Creatorul Kitchen Solutions, o linie elegantă de vase vândute la comercianții cu amănuntul din întreaga lume și scrie o rubrică lunară pentru fitness pentru bărbați. Născut în Melbourne, Australia, Stone și-a perfecționat abilitățile la Londra, la Caf Londra Royal, sub legendarul bucătar Michelin de trei stele Marco Pierre White, și la Mirabelle și veneratul Quo Vadis. Locuiește în Los Angeles împreună cu soția și fiul său.
Vin recomandat: Gruener Veltliner, Riesling, Trandafir Spumant
Gruener Veltliner, Riesling și Sparkling rosul sunt alegerile mele de top pentru Indian. Cel mai bun vin pentru mâncarea indiană va depinde de felul de mâncare, desigur, dar aceste murături pot fi servite refrigerate și au o anumită dulceață pentru a completa condimentele și aromele complexe ale unei mari varietăți de feluri de mâncare tradiționale. Un vin pe care l-ați putea încerca este Skeleton Gruner Veltliner (1 litru). Are 4,4 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 12 dolari.
![Skeleton Gruner Veltliner (1 Litru)]()
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litru)
Proaspăt, fructat și, mai presus de toate, prietenos cu mâncarea, gr Corcrolner Veltliner ("Gru-Vee" pe scurt) arată farmecele care fac soiul de vin alb preferat al strugurilor din Austria. Un vin plin de aromă cu arome explozive de fructe, un curent mineral ușor și un finisaj complet, expansiv.