Curcan Prăjit Cu Glazură Portocalie

Nevoie de o curs principal fără gluten? Curcanul prăjit glazurat cu portocale ar putea fi o rețetă minunată de încercat. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 84G de proteine, 35g de grăsime, și un total de 722 calorii. Această rețetă servește 10. Pentru $1.89 pe portie, această rețetă acoperă 35% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Este perfect pentru Ziua Recunostintei. Mergeți la magazin și ridicați muștar, pânză de brânză, sos de tigaie și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma sucul de portocale, puteți urma acest fel principal cu Sherbert de prune cu suc de portocale și vin de prune ca desert. Este adus la tine de retetele mele. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 66%, ceea ce e bine. Încercați Piept De Curcan Glazurat Cu Portocale De Sânge Cu Cartofi Prăjiți La Cuptor, Curcan Cu Glazură Portocalie, și Curcan Glazurat Cu Afine-Portocale pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tăiați o lungime de 36" de pânză de brânză; desfaceți într-un singur strat (măsurând 36 " pătrat). Îndoiți pânza de brânză în jumătate transversal; pliați pe jumătate pe lungime pentru a face un pătrat de 18".
Se toarnă suc de portocale într-un castron mic; scufundați pătratul de brânză în suc de portocale și lăsați să se înmoaie 5 minute.
Îndepărtați măruntaiele și gâtul din curcan; rezervați pentru a face bulion de casă, dacă doriți. Clătiți bine curcanul cu apă rece; se usucă.
Se presară cavitatea cu sare și piper.
Așezați curcanul, cu pieptul în sus, într-o tigaie de carne unsă. Legați picioarele împreună cu sfoară grea sau puneți-le sub clapa de piele; înfășurați o bucată mică de folie de aluminiu în jurul capetelor picioarelor. Ridicați vârfurile aripilor în sus și peste spate și trageți sub pasăre.
Periați curcanul cu ulei; adăugați bulion în tigaie.
Ridicați pânza de brânză din sucul de portocale și strângeți ușor, lăsându-l foarte umed; rezervați sucul de portocale în castron.
Adăugați untul și următoarele 4 ingrediente în sucul de portocale; se amestecă bine.
Periați ușor curcanul cu amestec de glazură portocalie. Desfaceți cheesecloth la 18 " pătrat.
Întindeți pânză de brânză peste cea mai mare parte a curcanului, acoperind picioarele și aripile.
Periați cheesecloth și părțile expuse de curcan cu amestec de glazură portocalie; se toarnă glazura rămasă peste pieptul acoperit de curcan.
Introduceți un termometru de carne în porțiunea de carne a coapsei, asigurându-vă că nu atinge osul.
Coaceți la 325 pe raftul cuptorului de jos până când termometrul înregistrează 170 (2 1/2 până la 3 ore), ungând cheesecloth și zonele expuse de curcan la fiecare 30 de minute cu sucuri de tigaie. (Pânza de brânză va deveni foarte maro pe măsură ce curcanul se prăjește.)
Îndepărtați cu grijă și aruncați pânza de brânză.
Tăiați șirul ținând picioarele împreună; îndepărtați bucata mică de folie de aluminiu. Ungeți puternic curcanul cu picături de tigaie.
Coaceți curcanul la 325 timp de 30 de minute suplimentare sau până când termometrul înregistrează 180, ungând puternic cu picături de tigaie la fiecare 10 minute. (Pielea de curcan se poate rumeni ușor, așa că urmăriți cu atenție.)
Când curcanul este gata, lăsați să stea în tigaie 15 minute; apoi transferați cu grijă într-un platou de servire.
Periați din nou cu picături de tigaie; rezervați picăturile de tigaie rămase pentru sosul de tigaie. Acoperiți curcanul cu folie în timp ce pregătiți sosul.
Garnisiți platoul cu varză, anghinare și struguri roșii, dacă doriți.
Serviți curcanul cu sos de tigaie.
Notă: Dacă utilizați un curcan mai mare sau mai mic, reglați timpul de prăjire în consecință și îndepărtați pânza de brânză pentru ultimele 30 de minute de prăjire. Curcanul se rumenește rapid după îndepărtarea pânzei de brânză, așa că ungeți des în acel moment.