Creveți cu bacon-brânză mămăligă
Creveți cu Bacon-brânză Polentan este un fără gluten felul principal. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 33g de proteine, 31g de grăsime, și un total de 535 calorii. Această rețetă servește 6 și costă 3,57 USD pe porție. Mergeți la magazin și ridicați piper, unt, creveți și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma vinul alb sec, puteți urma acest fel principal cu Iaurt Congelat Cu Vin Alb ca desert. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 43%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Creveți înveliți cu slănină de la Berghoff peste mămăligă de ardei roșu prăjită cu Lună Albastră, Creveți Chorizo pe mămăligă cu brânză de capră, și Mamaliga traditionala romaneasca cu branza Feta si slanina (Mamaliga cu branza in Paturi).
Instrucțiuni
Într-o cratiță medie, aduceți 3 1/2 căni de apă la fierbere.
Adăugați 1/2 linguriță. sare.
Se toarnă mămăliga într-un jet subțire, amestecând constant și se amestecă până când amestecul ajunge la foc mic. Reduceți căldura pentru a menține un foc mic, acoperiți și amestecați la fiecare 5 minute până când ați terminat, aproximativ 25 de minute în total.
Între timp, într-o tigaie mare la foc mediu-mare, gătiți slănină până când grăsimea se face și marginile încep să se rumenească și să fie crocante. În timp ce slănina gătește, tăiați tulpinile și capetele cepei verzi, lăsând ceapa cât mai intactă.
Se scurge slănina pe prosoape de hârtie, se toacă și se lasă deoparte.
Îndepărtați toate, cu excepția a 1 lingură. grăsime de slănină din tigaie.
Adăugați ceapă verde întreagă și gătiți până se înmoaie și începe să se rumenească, aproximativ 3 minute; întoarceți și rumeniți părțile opuse, încă aproximativ 3 minute. În timp ce ceapa verde gătește, înjumătățiți roșiile de-a lungul ecuatorului și presărați părțile tăiate cu sare și piper. Se toacă usturoiul. Puneți ambele deoparte.
Transferați ceapa verde pe o foaie de copt sau platou și acoperiți pentru a se încălzi. Puneți jumătățile de roșii tăiate cu fața în jos în tigaie cu grăsime de slănină și gătiți până începe să se rumenească, aproximativ 3 minute. Întoarceți și gătiți până se încălzește și puțin moale, încă aproximativ 3 minute.
Se transferă pe foaia de copt cu ceapă verde pentru a se încălzi.
Adăugați usturoiul în tigaie și gătiți, amestecând, până când este parfumat, aproximativ 1 minut.
Adăugați creveți și gătiți, amestecând continuu, până când începe să devină roz, 1 până la 2 minute.
Se toarnă vin și se continuă gătitul, amestecând și răzuind orice bucăți rumenite din tigaie, până când creveții sunt fierți, aproximativ 2 minute.
Se amestecă untul, brânza și slănina în mămăligă. Împărțiți mămăliga între 4 și 6 farfurii și acoperiți cu creveți și lichidul rămas în tigaie, împărțind uniform. Puneți o jumătate de Roșie și câteva cepe verzi lângă mămăligă.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru creveți. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi. Ai putea încerca St. Michael-Eppan furie Pinot Grigio. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,3 din 5 stele și un preț de aproximativ 23 de dolari pe sticlă.
![Sfântul Mihail-Eppan Furia Pinot Grigio]()
Sfântul Mihail-Eppan Furia Pinot Grigio
În funcție de sol și microclimat, Pinot gris variază de la un simplu vin de zi cu zi până la creșteri absolute de vârf. Podgoriile calde, expuse la soare ale locurilor Anger, cu solurile lor argiloase de pietriș de calcar, sunt un exemplu de manual. Anger Alto Adige Pinot Grigio are o structură nobilă, un echilibru frumos și o aciditate fină – ceea ce îl face o plăcere absolută de băut. Albul puternic se potrivește bine cu ciorba de pește și pește, pieptul de bibilică sau fileul de vițel.