Clătite cu banane cu slănină crocantă și sirop
Clătitele cu banane cu slănină crocantă și sirop ar putea fi doar micul dejun pe care îl căutați. Pentru $1.1 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 4 porții cu 504 calorii, 15g de proteine, și 27G de grăsime fiecare. Un amestec de banane, zahăr brun, praf de copt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. 283 de persoane au considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Cu o lingură scor de 53%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Clătite cu banane cu sirop de Caramel, Clatite cu Bacon si sirop de artar, și Zară-clătite cu banane cu sirop de rodie.
Instrucțiuni
Încălziți grătarul la mare. Aranjați slănina pe o tavă tapetată cu folie. Gatiti 5-7 minute pana cand este crocant, apoi opriti gratarul, dar lasati tava in interior pentru a se incalzi. Într-un castron, amestecați făina, praful de copt și zahărul cu un vârf de sare. Faceți o fântână în centru și adăugați piureul de banane, ouăle, untul și laptele.
Bateți la un aluat neted, fără bulgări de făină.
Încălziți puțin unt într-o tigaie mare. Odată ce s-a sfârâit, se toarnă în bucăți mici de aluat de clătite, lăsând puțin spațiu între fiecare, pe măsură ce se vor întinde. Puneți 2 sau 3 felii de banană pe suprafața fiecărei clătite și gătiți timp de 2 minute la foc mediu. Când vedeți că apar bule între feliile de banană, răsturnați clătitele și gătiți încă 1 minut, până când sunt umflate și aurii.
Transferați pe o farfurie și păstrați la cald cu slănina în timp ce gătiți restul.
Serviți clătitele cu slănină crocantă și un strop de sirop de arțar.