Clătite
Clatite este un vegetarian masa de dimineață. Pentru 45 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 4 porții cu 363 calorii, 10g de proteine, și 14g de grăsime fiecare. Mergeți la magazin și ridicați praful de copt, zahărul, făina și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă de la Foodnetwork are 13 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 22 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 49%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Clătite cu iaurt grecesc din grâu integral Quinoa {cele mai sănătoase clătite pe care le-am făcut vreodată}, Clătitele mele fără Gluten (și clătite lipicioase de budincă de caramele!), și Clătite de mare chiliene sau Bindaetteok (clătite coreene de fasole mung).
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Într-un castron mare, amestecați împreună făina, zahărul, praful de copt, sarea și nucșoara.
Într-un alt bol, bateți ouăle și apoi bateți laptele și vanilia.
Topiți untul într-o tigaie mare din fontă sau o tavă la foc mediu.
Împingeți untul în amestecul de lapte.
Adăugați ingredientele umede la amestecul de făină și amestecați până când se formează un aluat gros.
Păstrând tigaia la foc mediu, puneți aproximativ 1/4 cană din aluat pe tigaie, pentru a face o clătită. Faceți încă 1 sau 2 clătite, având grijă să le păstrați uniform distanțate. Gatiti, pana cand bulele rup suprafata clatitelor, iar partea inferioara este maro auriu, aproximativ 2 minute. Întoarceți cu o spatulă și gătiți încă aproximativ 1 minut pe a doua parte.
Se servește imediat sau se transferă pe un platou și se acoperă ușor cu folie pentru a se încălzi. Repetați cu aluatul rămas, adăugând mai mult unt în tigaie, după cum este necesar.