Clay-Pot Tarte Tatin
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați Clay-Pot Tarte Tatin. Această rețetă vegetariană servește 8 și costă $1.49 pe portie. O porție conține 450 calorii, 3G de proteine, și 23g de grăsime. Un amestec de plus 2 linguri de unt, suc de lămâie, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 45 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 18%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Rețete similare sunt Tarte Tatin cu aromă de ceai (tarte Tatin au TH 8), Tarte Tatin, și Tarte Tatin.
Instrucțiuni
Tăiați o felie subțire de la capetele tulpinii jumătăților de mere, astfel încât acestea să stea în poziție verticală. Într-un castron mare, aruncați jumătățile de mere cu sucul de lămâie pentru a acoperi bine.
Setați o flacără de 12 inci sau o tigaie din fontă la foc mic.
Se adaugă untul și se încălzește până se topește. Se amestecă zahărul și sarea și se fierbe timp de 5 minute, până când zahărul s-a dizolvat, dar nu s-a rumenit.
Împachetați jumătățile de mere în tigaie, așezându-le în poziție verticală în cercuri concentrice. Gatiti la foc moderat pana cand toate, cu exceptia blaturilor, se inmoaie si sucurile lor au format un caramel bogat, aproximativ 1 ora si 15 minute. Pentru gătit uniform, rotiți tigaia cu 45 de grade aproximativ la fiecare 10 minute. Apăsați ușor merele cu o spatulă pe măsură ce se înmoaie. Agitați tigaia ocazional pentru a preveni lipirea merelor.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 40
Pe o suprafață de lucru ușor făinată, întindeți foietajul la o rundă de 14 inci cu grosimea de aproximativ 1/8 inch. Înțepați patiseria peste tot cu o furculiță. Se da la frigider 10 minute.
Trageți patiseria peste mere și introduceți marginea cu o lingură.
Coaceți aproximativ 30 de minute, până când patiseria se rumeneste și se fierbe.
Scoateți din cuptor și răsturnați cu grijă tarta pe un platou.
Se lasă să se răcească 10 minute, apoi se taie în pene și se servește.