Christopsomo (Pâine Grecească De Crăciun)
Reteta Christopsomo (pâine greacă de Crăciun) ar putea satisface pofta mediteraneană în aproximativ 45 minute. Această rețetă servește 16 și costă 25 de cenți pe porție. O porție conține 180 calorii, 5g de proteine, și 5g de grăsime. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Crăciun va fi și mai special cu această rețetă. Funcționează bine ca o pâine ieftină. Dacă aveți la îndemână făină, cireșe confiate, drojdie și alte câteva ingrediente, o puteți face. Acesta este adus la tine de retetele mele. În general, această rețetă câștigă un nu atât de mare scor spoonacular de 34%. Rețete similare includ Pâine Grecească De Crăciun-Christopsomos, Kourambiedes (O Prăjitură Grecească De Crăciun), și Iaurt Grecesc Brioșe De Dimineață De Crăciun.
Instrucțiuni
Se dizolvă drojdia și 1 lingură de zahăr în apă caldă într-un castron mare; lăsați să stea 5 minute.
Adăugați untul și ouăle; bate la viteza medie a unui mixer pana se omogenizeaza. Puneți ușor făina în cupe de măsurare uscate și nivelați cu un cuțit.
Combinați 3 căni de făină, 1/3 cană de zahăr, lapte uscat, anason și sare; se adaugă în amestecul de drojdie, bătând bine. Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor făinată. Frământați până la neted și elastic (aproximativ 10 minute); adăugați suficientă făină rămasă, 1 lingură la un moment dat, pentru a împiedica aluatul să se lipească de mâini.
Așezați aluatul într-un castron mare acoperit cu spray de gătit, întorcându-vă pentru a acoperi blatul. Acoperiți și lăsați să se ridice într-un loc cald (85), fără curenți, aproximativ 1 1/2 ore. Aluatul nu se va dubla în dimensiune. (Apăsați două degete în aluat. Dacă rămâne indentarea, aluatul a crescut suficient.)
Puneți aluatul în jos; lăsați să se odihnească 5 minute. Prindeți 2 (1 1/2-inch) bile de pe aluat; acoperiți și puneți deoparte. Formați aluatul rămas într-o rundă de 8 inci; așezați pe o foaie de copt acoperită cu spray de gătit.
Ungeți cu albus de ou. Formați fiecare bilă de aluat într-o frânghie lungă de 8 inci; tăiați o bară de 2 inci în capetele fiecărei frânghii.
Așezați 1 frânghie peste mijlocul aluatului; periați mijlocul frânghiei cu albus de ou.
Așezați cealaltă frânghie peste mijlocul frânghiei, formând o cruce. Ondulați capetele tăiate împreună pentru a forma un cerc; așezați o cireșă în mijlocul fiecărui cerc. Aranjați 4 cireșe în jurul centrului Crucii. Acoperiți și lăsați să crească 1 oră.
Preîncălziți cuptorul la 35
Coaceți la 350 timp de 35 de minute sau până când pâinea sună goală când este atinsă.
Scoateți pâinea din tigaie și răciți-o pe un suport de sârmă.
NOTĂ: Dacă nu aveți timp să decorați această pâine, săriți aluatul de pumn în jos; lăsați să se odihnească. Formați aluatul într-o rundă de 8 inci. Acoperiți și lăsați să crească 1 oră.
Coaceți conform instrucțiunilor.