Challah
Rețeta Challah ar putea satisface pofta ta evreiască în aproximativ 45 minute. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 18g de proteine, 38g de grăsime, și un total de 593 calorii. Pentru $2.07 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Hanuka. Dacă aveți la îndemână sare kosher, ulei de canolan, ouă și alte câteva ingrediente, o puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 30%. Acest scor nu este atât de super. Încercați Challah, Challah, și Challah pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți laptele într-o cratiță mică la foc mic până când este cald la atingere.
Aruncați făina într-un castron mare și faceți o fântână în centru.
Adăugați drojdia în fântână împreună cu câteva picături de miere și aproximativ 1/2 cană din laptele cald.
Se lasă să stea până se spumează, aproximativ 10 minute.
Într-un castron separat, combinați laptele și mierea rămase, uleiul și 3 ouă. Se amestecă împreună.
Adăugați sarea și amestecați din nou. Se amestecă treptat amestecul lichid în făină, aproximativ 1/2 cană la un moment dat. Când aluatul devine lipicios și greu de amestecat, aruncați-l pe o suprafață făinoasă și frământați-l cu mâna, adăugând puțină făină, dacă este necesar, pentru a nu se lipi, până când este neted și elastic.
Frământați aluatul într-o bilă. Slick un alt castron mare cu ulei, se adaugă aluatul, și rândul său, pentru a slick suprafața cu ulei. Acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați să stea într-un loc cald până la dimensiunea dublă, 1 până la 1 1/2 ore.
Tapetați 2 foi de copt cu hârtie pergament. Puneți ușor aluatul în jos și întoarceți-l pe o suprafață făinoasă. Împărțiți aluatul în patru porții egale, lucrând cu o porție pe rând și păstrând restul acoperit cu o cârpă umedă. Împărțiți o porție de aluat în trei bucăți egale și rotiți fiecare bucată într-o frânghie lungă de aproximativ 1 picior și ușor conică la capete. Aliniați frânghiile una lângă alta pe o parte a foii de copt și împletiți-le, ciupind capetele pentru a le sigila și înfășurându-le dedesubt. Repetați acest proces cu aluatul rămas până când aveți patru pâini frumos împletite. Acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați să stea până când dimensiunea este aproape dublă, încă 25 de minute sau cam așa ceva.
Preîncălziți cuptorul la 350 F.
Bateți ușor oul rămas și periați-l peste vârfurile pâinilor challah.
Se presară cu nigella sau semințe de susan.
Coaceți pâinile până se rumenesc, 20 până la 30 de minute.
Extras din Balaboosta de Einat Admony (Cărți Artizanale). Drepturi de autor 201
Fotografii de Quentin Bacon.