Cartofi Parsi cu ou
Cartofii Parsi cu ou ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate, 30 întregi și vegetariană are 267 calorii, 11g de proteine, și 11g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4 și costă 1,19 USD pe porție. Mergeți la magazin și ridicați semințe de muștar maro, caju prăjit; coriandru, ceapă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 72%. Acest scor este solid. Rețete similare includ parsi dal sau dhan dar , cum se face parsi dal, orez brun parsi, cum se face orez brun parsi / parsi s, și Akoori - Ouă Amestecate (Parsi).
Instrucțiuni
Acoperiți cartofii cu apă rece cu 1 inch într-o cratiță medie, apoi amestecați 1 lingură de sare și fierbeți până nu este destul de fraged, aproximativ 8 minute.
Scurgeți cartofii și răciți ușor. Cojiți cartofii, apoi sferturiți și feliați aproximativ 1/2 inch grosime.
Încălziți uleiul într-o tigaie de 12 inci la foc mediu până când strălucește, apoi gătiți semințele de muștar și chimen până când o nuanță mai închisă și semințele de muștar încep să apară, aproximativ 45 de secunde.
Adăugați frunze de curry și ardei iute și gătiți, amestecând, 30 de secunde.
Adăugați ceapa și gătiți, amestecând ocazional, până când este moale și translucid, aproximativ 10 minute. Se amestecă turmericul și 1 1/2 lingurițe de sare, apoi se adaugă cartofii și se fierbe la foc mic, amestecând ocazional, până când cartofii sunt fragede, 10 până la 14 minute. Aruncați ardeii iute, apoi amestecați coriandru și sare după gust.
Transferați într-o tigaie grea de 10 inci cu un capac cu cupolă înaltă (sau folosiți un bol metalic sau o tigaie inversată ca capac) și păstrați-l cald, acoperit, la foc foarte mic.
Bateți albușurile cu un vârf de sare până când țin doar vârfuri rigide. Bateți ușor gălbenușurile cu o furculiță, apoi amestecați o lingură de albi bătuți pentru a le ușura. Îndoiți albii rămași ușor, dar bine.
Stropiți apă în jurul marginii tigaiei și întindeți ouăle uniform pe suprafața cartofilor. Creșteți căldura și aduceți lichidul doar la foc mic (pentru a crea abur). Acoperiți tigaia, apoi reduceți focul la minim și gătiți până când suprafața este uscată și ușor elastică la atingere, 12 până la 14 minute.
Semințele de muștar maro și frunzele proaspete de curry conferă acestui fel de mâncare o aromă complexă, dar luați în considerare acele ingrediente opționale dacă nu le găsiți.