Cartofi Gratinați
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați cartofii gratinați. Această rețetă face 4 porții cu 322 calorii, 14g de proteine, și 10g de grăsime fiecare. Pentru 94 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Dacă aveți lapte, sare, făină și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Este adus la tine de retetele mele. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 49%. Acest scor este solid. Încercați Cartofi gratinați, Cartofi gratinați, și Gratin De Cartofi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați primele 4 ingrediente într-o cratiță mică; aduceți la fierbere.
Se ia de pe foc. Acoperiți; lăsați să stea 10 minute.
Se toarnă amestecul de lapte printr-o sită peste un castron mare, rezervând lichid; aruncați solidele.
Preîncălziți cuptorul la 35
Puneți cartoful într-o cratiță medie. Acoperiți cu apă; aduceți la fierbere. Reduceți căldura. Fierbeti la foc mic 15 minute sau pana cand se inmoaie; scurgere.
Se pune într-un castron mare; pus deoparte.
Topiți margarina într-o cratiță la foc mediu.
Adăugați șalotă; se sotează 3 minute sau până se înmoaie. Se amestecă făina; adăugați treptat lapte rezervat. Se amestecă cu un tel până se omogenizează. Aduceți la fierbere. Gatiti 1 minut sau pana cand este usor gros; amestecați constant.
Se ia de pe foc; se amestecă brânza, sarea și piperul.
Se toarnă amestecul de lapte peste cartof; aruncă. Puneți cartoful într-un vas de copt de 11 x 7 inci acoperit cu spray de gătit.
Coaceți la 350 timp de 20 de minute. Se fierbe 5 minute sau până se rumenesc ușor.