Caponata de vinete și smochine
Caponata de vinete și smochine ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1g de proteine, 2G de grăsime, și un total de 45 calorii. Această rețetă servește 10 și costă 45 de cenți pe porție. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Un amestec de nuci de pin, smochine calimyrna, vinete și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 41%. Acest scor este solid. Încercați Caponata De Vinete, Caponata De Vinete, și Caponata De Vinete pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 45
Împărțiți vinetele pe jumătate pe lungime.
Așezați vinetele, tăiate cu părțile în jos, pe o foaie de copt acoperită cu spray de gătit.
Coaceți la 450 timp de 20 de minute sau până când vinetele sunt fragede și părțile tăiate se rumenesc.
Scoateți din cuptor; se răcește complet. Folosind o furculiță, îndepărtați cu grijă carnea de vinete de pe piele. Aruncați pielea; tăiați fin carnea și puneți-o într-un castron.
Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Acoperiți tigaia cu spray de gătit.
Adăugați șalotă și usturoi la tigaie; saut 2 minute sau pana cand se inmoaie. Se amestecă smochine, 1/2 cană apă, oțet, 1 lingură suc, zahăr, sare și piper. Se fierbe 5 minute sau până când lichidul aproape se evaporă.
Se ia de pe foc. Se amestecă restul de 1 linguriță de suc, nuci de pin și pătrunjel.
Notă de vin: Chardonnay în vârstă de stejar este dificil de asociat cu mâncarea, dar Caponata de vinete și smochine este perfectă cu aromele bogate ale vinului. Nucile prăjite și smochinele din farfurie sunt ecou în multe Chardonnays în vârstă de butoi, cum ar fi Chardonnay 2004 Voyager Estate toasty și picant (2 USD
din Australia de Vest. Acest vin cu climă rece oferă, de asemenea, o mulțime de citrice și pepene galben, împreună cu aciditate strălucitoare. - Jeffery Lindenmuth