Baclava Cu Alune De Fistic
Baklavanul cu alune de fistic este un lacto ovo vegetarian rețetă cu 60 de porții. Acest desert are 163 calorii, 2G de proteine, și 11g de grăsime pe porție. Pentru 29 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acesta este adus la tine de Allrecetes. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 34 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână zahăr, miere, alune și alte câteva ingrediente, îl puteți prepara. Această rețetă este tipică bucătăriei din Orientul Mijlociu. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 25 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 17%, care nu este atât de spectaculos. Rețete similare sunt Baclava Cu Alune De Fistic, Baclava De Alune, și Baclava Cu Fistic.
Instrucțiuni
Într-un castron mare, aruncați împreună nucile de fistic, alunele, 2 lingurițe de scorțișoară, 1/2 linguriță de cuișoare măcinate și 1/2 cană de zahăr.
Desfaceți patiseria phyllo dezghețată și acoperiți-o cu un prosop umed pentru a preveni uscarea și crăparea.
Periați o tigaie jellyroll de 10x15 inch cu unt topit folosind o perie de patiserie.
Așezați o foaie de patiserie pe tigaia cu unt și ungeți cu mai mult unt. Repetați până când sunt stivuite 8 foi de aluat cu unt.
Presărați o parte din amestecul de nuci peste acest strat, apoi acoperiți cu încă 3 straturi de patiserie, fiecare periat cu unt.
Presărați mai mult din amestecul de nuci, apoi 3 straturi de patiserie cu unt. Repetați acest model până când amestecul de nuci dispare, rezervând 8 straturi de patiserie pentru blat. De fiecare dată când se pune un strat de patiserie, acesta trebuie periat cu untul topit.
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C).
Tăiați patiseria în fâșii, apoi în diamante. Piesele ar trebui să fie oarecum mici, deoarece sunt atât de dulci. În acest moment, fiecare bucată poate fi împânzită cu un cuișor întreg.
Încălziți untul topit rămas până fierbe și stropiți-l uniform pe toată tigaia.
Coaceți timp de 1 oră și 15 minute în cuptorul preîncălzit sau până când este uniform auriu.
În timp ce patiseria se coace, combinați restul de 3 căni de zahăr, apă, miere, 1 linguriță de scorțișoară și 1/4 linguriță de cuișoare măcinate într-o cratiță mare. Se aduce la fierbere, apoi se fierbe la foc mediu timp de 15 minute. Se lasă deoparte să se răcească.
Când patiseria iese din cuptor, turnați imediat siropul uniform pe toată tigaia. Aveți grijă când turnați; siropul fierbinte poate face ca untul din patiserie să fiarbă și să se stropească. Lăsați baklava să se răcească la temperatura camerei înainte de servire.
Scoateți cuișoarele întregi din bucăți înainte de a mânca.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port și Moscato d ' Asti sunt alegerile mele de top pentru Baklava. O regulă comună de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu cremă sherry și deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. Un vin pe care l-ați putea încerca este NV Solera Cream Sherry. Are 4,5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 17 dolari.
![NV Solera cremă Sherry]()
NV Solera cremă Sherry
Sherry-ul Solera Cream are o nuanță strălucitoare de chihlimbar și cupru profund. Cu arome de butterscotch și pecan, aromele dulci de nuci sărate și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un palat rotunjit, luxuriant, moderat plin de corp, cu un finisaj lung și aromat.