ambele părți cu sare și piper. Lucru
în loturi, se adaugă pui în oală; saut 8
până se rumenesc ușor, adăugând mai mult ulei prin
linguri după cum este necesar, aproximativ 3 minute
Transferați puiul într-un castron mare.
Întoarceți puiul și orice sucuri în oală.
Adăugați bulion și suc de portocale; aduceți doar la
fierbe. Reduceți căldura la mediu-scăzut; acoperiți
și fierbeți până când puiul este fraged și doar
gătit, aproximativ 25 de minute.
Între timp, încălziți 2 linguri de ulei în
cratiță mare grea peste medie-înaltă
Se adauga ceapa si saut pana se rumenesc
maro, aproximativ 18 minute. Reduceți căldura la
Adăugați migdale, usturoi, chimen și
coriandru. Saut până la nuci și usturoi începe
pentru a colora, aproximativ 2 minute.
Adăugați ardei iute și amestecați
până când începe să se înmoaie, aproximativ 2 minute.
Folosind clești, transferați puiul la mare
Se toarnă lichidul de gătit de pui în
cratiță cu amestec de ceapă (oală de rezervă).
Adăugați stafide, coajă de portocală și oregano la
cratiță. Acoperiți și fierbeți până la ardei iute
sunt foarte moi, amestecând ocazional, aproximativ 30
Se ia de pe foc; adăugați ciocolată.
Lăsați să stea până se topește ciocolata și sosul
amestecul se răcește ușor, aproximativ 15 minute.
Lucrul în loturi mici, transfer
amestec de sos la blender și piure până la
neted; reveniți la oala rezervată. Sezon
sos după gust cu sare și piper.
Tăiați grosolan puiul și reveniți la
sos; se amestecă pentru a acoperi. Faceți înainte: poate fi
făcut cu 3 zile înainte. Se răcește până se răcește,
apoi acoperiți și păstrați la rece. Rewarm
la foc mic înainte de servire.
Transferați alunița de pui în castron.
Se servește cu tortilla caldă.
* Disponibil la multe supermarketuri și la
magazine alimentare de specialitate și piețe latine.
** Ciocolată întunecată, dulce, cu textură granulată
discuri aromate cu scorțișoară; disponibil la
Piețele latine și din mexgrocer.com.
Latin markets and from mexgrocer.com.