Mâncăruri tradiționale europene

Când vorbim despre mâncăruri tradiționale europene, nu este ușor pentru că una dintre cele mai extraordinare părți ale vieții de pe continentul Europei este că, în ceea ce privește mâncarea, suntem atât de răsfățați! Există atât de multe feluri de mâncare minunate din care să alegeți, chiar și într-o singură țară, darămite când luăm în considerare amploarea aromelor și mâncărurilor disponibile pe tot continentul. În nicio ordine anume aici, oferim câteva clasice care sunt atât populare, cât și celebre în țara lor de origine.

Un clasic britanic

Fish n Chips se află în fruntea listei pe care le-ați recomanda oricui vizitează Marea Britanie pentru prima dată. Unii ar spune că atunci când aluatul este proaspăt, crocant și ușor, este un preparat din pește greu de învins! Dacă alegeți codul tradițional în locul eglefinului, nu este la fel de important ca felul în care este gătit. Chipsurile sunt unice, deoarece sunt tăiate groase și de obicei prăjite la perfecțiune. Un lucru care șochează un începător la o cină cu fish n chip shop este că britanicilor iubesc oțetul, precum și un shake generos de sare la masa preferată a națiunii. O altă tradiție este aceea că „mazărea mușcată” sau chiar un cârnați salvici fac, de asemenea, parte din aceste mari instituții de prăjit. Doar nu uitați de oul murat!

Franţa

O necesitate absolută atunci când vă aflați oriunde în apropierea unei piețe de proaspete și a unui stand este, desigur, Escargot sau melcul. Acest fel de mâncare va împărți întotdeauna camera, dar dacă îți place ceva puțin diferit, ce poate fi mai franțuzesc decât un melc proaspăt picurat cu unt și usturoi? Adevărul este că aceasta este „mâncare adevărată” de natură foarte rustică, dar timp de secole a fost un secret bine păstrat al țăranilor din moșiile de la țară de pe tot pământul. Doar adăugați un pahar frumos de vin de table și Bob, sau mai degrabă Robért este unchiul tău!

Mituri grecești

Un lucru este sigur este că grecilor le place să mănânce și mănâncă bine! Nu este nimic la fel de satisfăcător ca o zi la Acropole și un giroscop drăguț pentru a scăpa de foamea acei kilometri de mers pe jos privind siturile și ruinele antice. Un giroscop bun este un lucru vesel. Este o pita umpluta cu carne de porc sau pui, cu cantitati generoase de ceapa, rosii, cartofi prajiti si o bucata de tzatziki. Aromele incredibile ale cărnii bine la grătar și ale salatelor proaspete sunt greu de învins. Aceasta este cu adevărat una dintre vedetele scenei de mâncare stradală și nu este un mit!

Paella spaniolă

Paella este un fel de mâncare tradițional de orez din Valencia și o sărbătoare de arome delicioasă. Acesta este făcut în mod tradițional cu orez cu bob scurt, iepure sau pui, fasole verde și, cel mai important, șofran, dând preparatului o minunată culoare însorită. Numele în sine provine de la tigaia de mică adâncime folosită pentru a găti împreună toate aceste arome minunate. Paella Valencia este cea mai veche și cea mai tradițională rețetă, care utilizează un bulion bogat de pui și ulei de măsline pentru a aduce toate aromele împreună. Desigur, acest lucru este grozav pe coastă când ești tratat cu orice fructe de mare sunt proaspete, adesea amestecate cu pui. Acest lucru este cel mai bine atunci când este gătit afară și la o fiesta sau la o sărbătoare locală!

Şniţelul

Șnițelul Wiener este preparatul clasic al Vienei și unul dintre mâncărurile naționale ale Austriei. Aceasta este o bucată foarte subțire de vițel care este apoi pesmetată și prăjită sau prăjită la tigaie. Este atât de delicios încât de obicei are nevoie doar de o garnitură de salată de cartofi sau de o salată verde deschis. O așa-numită salată verde cu un sos de vinaigretă este modul în care este servită în mod tradițional. Mâncarea în sine a fost descrisă pentru prima dată drept „cotlet de vițel pane” într-o carte de bucate germană publicată în 1831. Dacă nu sunteți un fan al viței, atunci un șnitel de porc este, de asemenea, foarte popular.