Cum tăiați și gătiți păstârnacul?

Păstârnacul, ca și alte câteva legume de iarnă pe care le-aș putea menționa, au o presă proastă, nu-i așa? Să recunoaștem, nu e ca și cum cineva răzvrătește și se exclamă despre această legumă rădăcină conică. Cu aspectul său alb palid și murdar, nu are aceeași farmec ca morcovul portocaliu sau napul violet. Dacă nu sunteți un fan al păstârnacului, continuați să citiți și vă veți da seama că este exact ceea ce ați ratat! Pentru o friptură de familie de iarnă sau un piure de rai, nu există nimic care să se potrivească cu această legumă subestimată, dar minunată.

Păstârnac după definiție

Păstârnacul este o legumă rădăcină conică care face parte din familia Apiaceae, care include morcovul și pătrunjelul. Cei mai buni păstârnac sunt după înghețurile de iarnă, deoarece acest lucru produce un soi mai dulce. Este destul de uimitor că în vremurile antichității păstârnacul era folosit ca îndulcitor de zi cu zi înainte de introducerea zahărului din trestie. Are o aromă dulce de pământ și este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Sunt cultivate în anotimpurile de toamnă și iarnă și sunt cel mai bine culese atunci când nu sunt prea mari.

Cumpărături pentru pastarnac perfect

Cel mai bun sfat este să cumpărați de pe o piață locală și să căutați păstârnac drept și între aproximativ 6 și 10 inci. Dacă li se permite să crească mult mai mari decât atât, pot avea adesea un miez lemnos dur, care nu este bun pentru mâncare. Nu vreți să vă lăsați copiii de la păstârnacul fabulos! Dar cel mai important lucru este să vă folosiți ochii și să simțiți că această rădăcină este drăguță și fermă. Cel mai bine eviți, de asemenea, prea multe pete maro și despicaturi, deoarece veți sfârși prin a tăia și a irosi majoritatea părților comestibile.

Dacă este necesar, se păstrează bine la frigider până la trei săptămâni.

Prepararea perfectă a păstârnacului!

Un sfat esențial este că o mare parte din favoarea este chiar sub piele, așa că cel mai bine este să frecați cu o perie de legume decât să folosiți un decojie. Dați-le o frecvență bună sub apă rece și păstrați mai mult din aroma pământească. După o curățare bună, atunci tot ce trebuie să faceți este să luați un cuțit mic și să tăiați capătul verde și apoi să tăiați după cum doriți. Dacă faceți piure, apoi tăiați-le în bucăți mici obișnuite, dar dacă prăjiți, permiteți tăieturi mai groase și mai groase. Ca și alte fructe și legume, păstârnacul tocat se va oxida, așa că dacă trebuie să îl puneți într-o oală cu apă rece până când sunteți gata de gătit. Acum ești aproape gata!

Păstârnac fiert

Dacă decideți că doriți să zdrobiți sau pur și simplu să vă albiți păstârnacul pentru a-l adăuga la supe sau alte feluri de mâncare, atunci mai întâi trebuie să-i fierbeți până se înmoaie. În primul rând, după cum am menționat, este de preferat să frecați curat în loc să o curățați. Mărimea păstârnacului tăiat ar trebui să fie puțin sub aproximativ 1 inch lățime, dar încercați doar să lăsați fiecare bucată să aibă o dimensiune obișnuită, astfel încât să se gătească toate simultan!

Apoi, lăsați suficientă apă să acopere cantitatea de păstârnac de care aveți nevoie și adăugați un praf sau două de sare. Aduceți apa la fiert, apoi adăugați cu grijă păstârnacul în oală. Timpul de gătire va varia, dar se urmărește aproximativ 8 până la 10 minute și se oprește gătirea când sunt fragede în furculiță.

Mashtastic!

Dacă vă place o alternativă la piureul de cartofi, atunci de ce să nu folosiți păstârnac pentru o garnitură mai dulce, care se potrivește foarte bine cu majoritatea cărnurilor și păsărilor de curte. Singurul sfat cu privire la zdrobirea păstârnacului este să vă asigurați că este complet fiert și suficient de fraged pentru a obține o consistență cremoasă plăcută. Pentru cel mai bun piure de păstârnac, gătiți bine, scurgeți orice exces de apă și apoi folosiți un zdrobitor de cartofi sau o furculiță mare. Pentru a adăuga aromă și bogăție piureului, apoi adăugați unt, ulei de măsline sau chiar o lingură de smântână. Desigur, puteți varia lucrurile folosind atât cartofi, cât și păstârnac împreună, ceea ce face o garnitură foarte gustoasă.

Păstârnac fript perfect

Dacă aveți de gând să prăjiți păstârnacul, atunci este o idee excelentă să-i tăiați destul de gros, deoarece nu trebuie să fie prea delicat pentru a fi gătit în cuptorul încins. De asemenea, vă recomandăm să folosiți o temperatură ridicată în cuptor, deoarece aceasta înseamnă că zaharurile naturale din păstârnac se vor carameliza. Acest lucru adaugă atât de mult în termeni de aromă și este una dintre modalitățile grozave de a găti această legume minunate. Singura preparare este destul de simpla, dupa ce ai frecat si tocat doar imbracam bucatile in ulei vegetal si asezoneaza bine cu sare si piper. Un plus frumos în acest moment este să adăugați puțin amestec de condimente, cum ar fi ardei iute sau boia de ardei, la acest strat. Puneți păstârnacul pregătit pe o tavă de copt cât aveți nevoie. Apoi se prăjesc în cuptorul încins timp de aproximativ 20 până la 25 de minute până când sunt aurii și fragezi pe interior. Acești păstârnac prăjit vor însoți majoritatea meselor de friptură, iar un sos frumos și bogat nu se va risipi niciodată!