Cum să gătești prazul

Prazul este o legumă atât de subestimată în comparație cu ceilalți membri ai familiei mai glorificați, cum ar fi ceapa, usturoiul, eșapa și arpagicul. Merită mai bine cumva, într-adevăr are o aromă minunat de blândă și dulce în comparație cu o ceapă standard. Da, la acest „allium” există mai mult decât o supă de praz! Le poți grătar și chiar mai bine pe un grătar pentru o aromă mai plină și pentru un rezultat minunat.

Deoarece prazul are un gust mai blând, chiar merită gătit singur ca garnitură, dar se irosește dacă este folosit într-un fel de mâncare foarte picant. Uită-te la piața locală în această toamnă pentru cel mai gustos și proaspăt praz. Iată mai jos ghidul nostru simplu de urmat pentru prepararea și gătirea prazului.

Cel mai bun mod de a toca prazul

Această metodă este pentru prepararea generală a prazului pentru risotto, supe și chiar preparate cu paste. Așadar, iată cea mai ușoară metodă de tocare a prazului.

Primul lucru este să tăiați prazul în jumătate pe toată lungimea. După aceasta, este bine să puneți vârful și coada tăind orice capăt de rădăcină uscat sau sprins și tăind până când verdele este încă fraged și nu dur.

Un sfat grozav aici este că partea superioară mai verde a prazului poate fi păstrată pentru a face un stoc delicios și pentru a reduce această risipă completă de aromă. Dacă nu ai timp pentru asta acum, poți oricând să înghețe asta pentru mai târziu.

Următorul pas este să tăiați cele două lungimi în felii subțiri de semicerc. Dacă descoperiți murdărie sau pământ în interiorul prazului, împingeți tot conținutul într-o strecurătoare mare și clătiți până când ați îndepărtat toate aceste resturi naturale din procesul de creștere. Vă rugăm să le clătiți bine cu apă rece și apoi uscați-le cu o cârpă sau un prosop de hârtie. Totul este foarte ușor și acum ești gata să gătești prazul proaspăt.

Gătirea prazului perfect!

Până acum, ne-am pregătit prazul tocându-l, clătându-l în apă rece și ștergându-l pentru o gătire mai bună la temperaturi mai ridicate. Unele dintre cele mai bune modalități de a elibera toate aromele dulci și sărate ale prazului sunt prăjirea la cuptor, grătarul și prăjirea în unt. Trucul pentru a obține prazul perfect este să-l toci după metoda de gătire. Dacă le prăjiți la cuptor, atunci vă recomandăm ca prazul să fie tăiat puțin mai gros decât atunci când se prăjește sau se căleste.

Prajirea prazului

Prăjirea este întotdeauna o modalitate excelentă de a găti prazul, dar asigurați-vă că îl pregătiți corect. În primul rând, veți avea nevoie de un vas de prăjire de bună calitate. Acesta poate fi fie soiul clasic din oțel inoxidabil, fie un vas ceramic. Apoi va trebui să le tăiați așa cum v-am recomandat în felii generoase de 1 inch, să asezonați bine și apoi să aruncați prazul în ulei de măsline. Într-un cuptor convențional, vă recomandăm să le prăjiți timp de aproximativ 20 de minute la 180-200 de grade C.

Sot sau gratar

Dacă prăjiți sau prăjiți prazul, atunci o tăietură mai fină va permite un timp de gătire mai scurt. Pune prazul tocat mărunt într-o tigaie sau o tigaie mare, antiaderentă, se adaugă un strop generos de ulei de măsline și se fierbe până devine frumos și fraged. Pentru un plus de bogăție, unor bucătari le place să gătească praz într-un unt de calitate, deoarece acesta produce un gust foarte încântător de lux.

Pentru gratar in cuptor, tot ce trebuie sa faceti este sa taiati prazul pe lungime, sa il asezati pe o tava de copt sau pe o suprafata antiaderenta, sa asezonati bine si sa stropiti cu ulei de masline. Setarea recomandată ar fi o temperatură medie fierbinte și grătar până când sunt puțin carbonizate la exterior și fragede la interior. Bineînțeles, nu uitați că, în timpul sezonului de grătar, tăiați-le, asezonați și veți avea un adevărat răsfăț!

Pe lângă supa de praz și cartofi...

Da, există un întreg univers culinar în afara clasicului peren al supei de praz și cartofi. De ce să nu încercați prazul într-un risotto, deasupra unui quiche sau într-un preparat clasic de paste italiene!