Orez pilaf
Orez Pilaf este o rețetă fără gluten și lacto ovovegetariană cu 5 porții. Pentru 1,01 USD per porție , această rețetă acoperă 7% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 14 g de proteine , 9 g de grăsimi și un total de 627 de calorii . 2 persoane au fost impresionate de aceasta reteta. Funcționează bine ca aperitiv. Această rețetă de la Foodnetwork necesită orez, bulion de pui, rozmarin și eșalotă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute . Cu un scor de 34% , acest fel de mâncare este destul de rău. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Pilaf cu ciuperci de orez brun , Pilaf cu orez basmati cu miros de chimen și Pilaf cu orez pecan .
Instrucțiuni
Topiți untul cu eșalota într-o cratiță medie la foc mediu-mic. Se condimentează cu sare și piper și se fierbe până când ceapa este moale, aproximativ 5 minute.
Adăugați orezul și amestecați până când sunt acoperiți cu unt. Creșteți căldura la mediu-mare.
Lasă orezul să fiarbă până se prăjește, amestecând din când în când, încă aproximativ 5 minute.
Se amestecă bulionul, frunza de dafin și rozmarinul. Aduceți la fiert la foc mic, acoperiți și gătiți până când tot bulionul a fost absorbit de orez și orezul este fraged, aproximativ 15 până la 18 minute.
Se ia de pe foc si se lasa 5 minute. Aruncați rozmarinul și frunza de dafin. Pufează orezul cu o furculiță și servește.