Tort cu cafea cu ciocolata
Tort cu cafea cu ciocolată ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru micul dejun. Această rețetă face 16 porții cu 122 de calorii , 2 g de proteine și 8 g de grăsime fiecare. Pentru 17 cenți per porție , această rețetă acoperă 3% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Vă este adus de Taste of Home. Dacă aveți la îndemână lapte evaporat, zahăr, apă caldă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute . Cu un scor de 12% , acest fel de mâncare este destul de rău. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au apreciat și Tort cu ciocolată și sos de lichior de cafea și ciocolată , Tort de cafea cu ciocolată marmorată cu topping de pesmet de ciocolată și caju și Tort de cafea cu ciocolată .
Instrucțiuni
Într-un castron mare, dizolvați drojdia în apă; se lasa sa stea 5 minute.
Adăugați untul, zahărul, oul, sarea și laptele praf; amesteca bine.
Adăugați 2 căni de făină; bate pana se omogenizeaza. Se amestecă suficientă făină rămasă pentru a forma un aluat moale.
Se intoarce pe o suprafata tapetata cu faina si se framanta pana se omogenizeaza si elastic, aproximativ 6-8 minute.
Se pune într-un vas cu unsoare, întorcându-se o dată pentru a unge blatul. Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald până se dublează, aproximativ 1 oră.
Pentru umplutură, combinați fulgii de ciocolată, laptele și zahărul într-o cratiță; gatiti si amestecati la foc mic pana se omogenizeaza. Se amestecă scorțișoară; pus deoparte. Pentru topping, combinați făina, zahărul și scorțișoara într-un castron; tăiați în unt până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere. Pus deoparte.
Loviți aluatul; rulați într-un 20-in. x 10 inchi. dreptunghi.
Roll up, stil jelly-roll, începând cu o latură lungă; cusătură de etanșare.
Puneți într-un 10-in bine uns. tigaie cu tub canelat, cu cusătura îndreptată spre interiorul tigăii.
Se presara cu topping. Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald până se dublează, aproximativ 30 de minute.
Coaceți la 350° timp de 45-50 de minute sau până se rumenesc.
Se lasa sa stea 10 minute; răsturnați pe un grătar pentru a se răci.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Vin De Porto, Moscato Dasti
Prajitura de cafea poate fi asociata cu Crema de Sherry, Vin de Porto si Moscato d'Asti. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Ai putea încerca NV Solera Cream Sherry. Recenzorilor le place destul de mult, cu un rating de 4,5 din 5 stele și un preț de aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![NV Solera Cremă Sherry]()
NV Solera Cremă Sherry
Solera Crem Sherry are o nuanță de chihlimbar strălucitor și o nuanță profundă de cupru. Cu arome de butterscotch și nuci pecan, aromele de nuci sărate dulci și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un gust rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un final lung și aromat.