Risotto Perfect
Reteta Risotto Perfect este gata în aproximativ 30 de minute și este cu siguranță un mare fără gluten opțiune pentru iubitorii de mâncare mediteraneană. Această rețetă servește 4 și costă 2,78 USD pe porție. Acest fel principal are 792 calorii, 20g de proteine, și 37g de grăsime pe porție. Această rețetă de la Serious Eats are 162 de fani. Mergeți la magazin și ridicați unt, orez, smântână grea și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a folosi sarea kosher, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Firimituri Cu Conținut Scăzut De Grăsimi (Kosher-Lactate) ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 56%. Acest scor este solid. Încercați Risotto clasic (Plus Sfaturi pentru Risotto Perfect), Cum Să Faci Risotto Perfect, și Risotto de creveți: Perfect pentru întâlnirea de noapte pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați orezul, bulionul de pui și vinul într-un castron mare. Agitați orezul cu degetele sau cu un tel pentru a elibera amidonul. Se strecoară printr-o strecurătoare cu plasă fină setată într-o măsură de cupă lichidă de 2 litri sau alt castron mare. Se lasă să se scurgă cinci minute, amestecând ocazional orezul.
Încălziți untul și uleiul într-o tigaie grea de 12 inci la foc mediu-mare până când spumarea dispare.
Adăugați orez și gătiți, amestecând și aruncând frecvent până când tot lichidul este evaporat, grăsimea clocotește, iar orezul a început să capete o culoare blondă aurie și o aromă de nuci, aproximativ 5 minute.
Adăugați usturoiul și șalotele și continuați să gătiți, amestecând frecvent până când sunt aromate, aproximativ 1 minut. Dați bulionului rezervat o agitare bună și turnați peste orez toate, cu excepția unei cani. Creșteți căldura la mare și încălziți până la fierbere. Se amestecă orezul o dată, se acoperă și se reduce căldura la cea mai mică setare posibilă.
Gatiti orezul timp de zece minute netulburat. Se amestecă o dată, se agită ușor tigaia pentru a redistribui orezul, se acoperă și se continuă gătitul până când lichidul este absorbit în cea mai mare parte și orezul este fraged cu doar o mușcătură slabă, cu aproximativ 10 minute mai mult.
Scoateți capacul și adăugați ultima ceașcă de lichid. Creșteți căldura la mare și gătiți, amestecând și agitând constant orezul până când este gros și cremos. Pe foc, pliați în smântână grea și brânză. Condimentează după gust cu sare și piper și amestecă ierburile după dorință.
Serviți imediat pe plăci fierbinți.