Pui fript și morcovi lipicioși
Puiul prăjit și morcovii lipicioși necesită aproximativ 1 oră și 45 de minute de la început până la sfârșit. Pentru $2.9 pe portie, veți obține un curs principal care servește 4. O porție conține 718 calorii, 43G de proteine, și 51G de grăsime. Această rețetă de la BBC Good Food necesită morcovi, unt, semințe de chimen și cap de usturoi. 110 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și primar dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 92%. Acest scor este extraordinar. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Pui de citrice lipicios cu morcovi și caju, Sticky lime friptură de pui, și Friptură De Pui Lipicios Rotisor Stil.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz
Tăiați frunzele de pe morcovi. Frecați morcovii dacă sunt noroioși, dar lăsați-i întregi. Introduceți-le într-o tavă de prăjire care va fi potrivită pentru morcovi cu puiul deasupra. Înjumătățiți lămâia și tocați mărunt doi căței de usturoi. Strângeți puțin suc de lămâie peste morcovi, apoi aruncați usturoiul tocat, semințele de chimen, mierea, jumătate din unt, mult piper și puțină sare.
Alegeți frunzele din pătrunjel și puneți-le deoparte. Împingeți tulpinile de pătrunjel, jumătățile de lămâie, usturoiul rămas și crenguța de dafin în cavitatea puiului și condimentați cu mult piper și sare, dacă doriți.
Așezați puiul direct deasupra morcovilor și ungeți untul rămas peste piept. Prăjiți puiul timp de 30 de minute până începe să se rumenească, apoi scoateți-l din cuptor. Ridicați puiul pe o placă și dați morcovilor o agitare bună pentru a vă asigura că sunt complet acoperite în toate sucurile. Întoarceți puiul în tava de prăjire, ungeți pieptul cu sucurile și continuați să prăjiți încă 40-50 de minute până când este gătit până la capăt.
Ridicați puiul pe o scândură și lăsați să se odihnească 10 minute. Între timp, tocați aproximativ frunzele de pătrunjel rezervate. Cu câteva minute înainte de servire, așezați morcovii la foc mic până la sfârâit, apoi amestecați pătrunjelul prin morcovi. Pentru a servi, așezați puiul fie înapoi deasupra, fie serviți puiul și morcovii separat