Prune braconate cu miere-portocală
Prunele braconate cu miere-portocală sunt o garnitură care servește 4. O porție conține 256 calorii, 7g de proteine, și 1g de grăsime. Pentru $2.06 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți prune, miere limpede, biscuiți și iaurt grecesc și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. 6 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 30 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, lacto ovo vegetarian și primar dieta. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 53%, care este solid. Rețete similare includ Smochine braconate cu miere, portocale și condimente, Prune braconate cu vanilie, și Chai-caise și prune braconate.
Instrucțiuni
Puneți prunele într-o tigaie cu suficientă apă pentru a le acoperi, apoi turnați peste miere, apă de floare de portocal și suc. Aduceți la foc mic, apoi acoperiți și gătiți timp de 15 minute până când prunele sunt fragede până la piatră, dar nu moale.
Folosind o lingură cu fante, ridicați prunele într-un vas de servit. Aduceți lichidul înapoi la fierbere și fierbeți până la un sirop subțire.
Se toarnă peste prune și se lasă să se răcească. (Puteți curăța prunele pentru a servi, dacă vă place un finisaj mai elegant.)
Serviți cu biscuiți crocanți precum biscuiții noștri cu pâine cu miere (vezi 'merge bine cu') și iaurt grecesc sau congelat.