Plăcintă de mătase franceză
Plăcinta franțuzească cu mătase ar putea fi exact rețeta mediteraneană pe care o căutați. Pentru 69 de cenți per porție , primiți un desert pentru 6 persoane. O porție conține 355 de calorii , 4 g de proteine și 28 g de grăsimi . 94 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Dacă aveți la îndemână unt, aluat de plăcintă, zahăr și alte câteva ingrediente, o puteți prepara. Vă este oferită de Taste of Home. De la preparare până la gătire, această rețetă durează aproximativ 50 de minute . Cu un scor de 33% , acest fel de mâncare nu este atât de extraordinar. Rețete similare sunt prăjitura franțuzească cu mătase de ciocolată, pâinea prăjită franțuzească cu brioșă Balthazar și pâinea prăjită franțuzească umplută cu banane și cremă de brânză .
Instrucțiuni
Tăiați foaia de aluat în jumătate. Reîmpachetați și refrigerați o jumătate pentru o altă utilizare. Pe o suprafață ușor înfăinată, întindeți jumătatea rămasă într-un cerc de 20 cm.
Transferați într-o formă de plăcintă cu diametrul de 18 cm; marginile sunt ondulate.
Căptușiți carcasa cu o folie dublă de grosime.
Coaceți la 450° timp de 4 minute.
Îndepărtați folia; coaceți încă 2 minute sau până când crusta devine aurie. Răciți pe un grătar.
Într-o cratiță mică, combinați zahărul și ouăle până se omogenizează bine. Gătiți la foc mic, amestecând constant, până când amestecul ajunge la 71°C și acoperă dosul unei linguri metalice.
Luați de pe foc. Adăugați ciocolata și vanilia până la omogenizare. Lăsați să se răcească până la temperatura călduță (90°), amestecând ocazional.
Într-un bol mic, mixați untul până devine ușor și pufos.
Adăugați amestecul de ciocolată răcit; bateți la viteză mare timp de 5 minute sau până când compoziția devine ușoară și pufoasă.
Într-un alt bol mare, bateți smântâna până când începe să se îngroașe.
Adăugați zahărul pudră; bateți până se formează vârfuri tari. Încorporați în amestecul de ciocolată.
Se toarnă în crustă. Se dă la rece cel puțin 6 ore înainte de servire.
Se ornează cu frișcă și bucăți de ciocolată, dacă se dorește. Se dau resturile la frigider.