Pâine de țară
Rețeta de pâine de țară poate fi făcută în aproximativ 1 oră și 5 minute. Această rețetă vegetariană lacto ovo servește 10 și costă 21 de cenți pe porție. Această garnitură are 283 calorii, 9g de proteine, și 3G de grăsime pe porție. 63 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână sare, drojdie cu acțiune rapidă, făină puternică de pâine și alte câteva ingrediente, o puteți face. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 31%, ceea ce nu este atât de uimitor. Rețete similare sunt Pâine De Carne Cu Ierburi De Țară, Ackee și cod Stewart Loaf (Ackee-Saltfish-codfish-Bacalao Loaf), și Căpitanul Țării.
Instrucțiuni
Mai întâi, faceți starterul. Răsturnați făina și drojdia într-un castron.
Se toarnă peste 200 ml apă caldă, se folosește o lingură de lemn pentru a se amesteca, apoi se acoperă vasul cu o bucată de folie alimentară unsă. Se lasă la frigider peste noapte, după care aluatul ar trebui să arate destul de spumos și Bulbuc, cu un miros dulce de drojdie.
Acum fă pâinea. Puneți făina într-un castron împreună cu drojdia și sarea.
Se toarnă 150 ml apă caldă și iaurtul în amestecul de început, se amestecă până se combină bine, apoi se toarnă în vasul cu făina. Folosiți o lingură pentru a aduce amestecul împreună într-o bilă, acest lucru va dura câteva minute, deoarece făina trebuie să absoarbă apa.
Adăugați încă 50 ml apă dacă aluatul se simte strâns.
Scoateți aluatul pe o suprafață ușor prăfuită cu făină. Împingeți în jos și departe, folosind călcâiul mâinii pentru a întinde aluatul, apoi pliați marginea exterioară înapoi peste sine pentru a face din nou o minge. Răsuciți puțin aluatul și începeți din nou. Continuați să frământați astfel timp de aproximativ 10 minute, în funcție de cât de viguros sunteți. Când este gata, aluatul trebuie să se simtă ușor elastic atunci când este atins și să aibă o suprafață netedă atunci când este modelat într-o bilă. Alternativ, puteți frământa aluatul timp de aproximativ 5 minute într-un mixer de masă sau robot de bucătărie cu un atașament pentru aluat.
Ungeți ușor un castron mare și așezați aluatul înăuntru. Ungeți o bucată de folie alimentară, așezați-o lejer deasupra, apoi lăsați-o într-un loc cald, fără curenți, până când dimensiunea este aproape triplată, acest lucru poate dura de la 45 de minute la aproximativ 1 oră.
Îndepărtați folia alimentară și dați cu mâna aluatul aerisit. Înclinați-vă pe suprafața înmuiată, frământați de câteva ori până când este netedă și aerul a fost eliminat, apoi ungeți ușor o foaie mare de copt. Formați aluatul într-o bilă rotundă și așezați-l pe foaie. Acoperiți din nou cu bucata unsă de folie alimentară și lăsați până la dublarea dimensiunii, aproximativ 1 oră.
Încălziți cuptorul la 230C / 210C ventilator / gaz
Așezați o formă de prăjire pe raftul inferior al cuptorului și umpleți cu grijă jumătate cu apă clocotită din fierbător. Se lasă la cuptor 10 minute, astfel încât să se aburească. Dacă aluatul s-a întins, puneți ușor capetele sub pentru a face o bilă îngrijită, apoi folosiți un cuțit ascuțit pentru a face câteva tăieturi peste pâine înainte de a prăfui ușor cu făină.
Așezați foaia de copt pe raftul superior al cuptorului și coaceți timp de 20 de minute. Reduceți căldura la 220C / 200C ventilator / gaz 7, Coaceți încă 25 de minute, apoi scoateți din cuptor. Atingeți partea de jos a pâinii ar trebui să sune gol. Reveniți la cuptor pentru încă 10 minute, dacă nu. Se lasă să se răcească pe un suport de sârmă. Excelent cu un castron de supă, ca un sandviș gros sau, cel mai bine, ușor prăjit cu puțin unt și gem.