Mușchiuleț de vită cu șalotă prăjită
Mușchiuleț de vită cu șalote prăjite este un fel principal de mâncare pentru 6 persoane. Pentru 5,83 USD per porție , această rețetă acoperă 20% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție a acestui fel de mâncare conține aproximativ 32 g de proteine , 47 g de grăsimi și un total de 645 de calorii . 189 de persoane au considerat această rețetă gustoasă și sățioasă. Un amestec de vin de Porto, supă de vită, șalote și câteva alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Vă este oferită de Allrecipes. De la preparare până la gătire, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 45 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor mediu de 65% , ceea ce este solid. Rețete similare sunt varza de Bruxelles cu bacon și șalote , supa cremă aurie de ciuperci cu șalote crocante și cremă fraîche șipiureul de cartofi fals cu ceapă crocantă și șalote .
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Într-o tavă de plăcintă cu diametrul de 23 cm, amestecați șalotele cu ulei pentru a le acoperi. Condimentați cu sare și piper. Coaceți până când șalotele devin rumenite și foarte moi, amestecând ocazional, aproximativ 30 de minute.
Într-o cratiță mare, combinați supa de vită și vinul de Porto. Aduceți la fierbere. Gătiți la foc mare până când volumul se reduce la jumătate, aproximativ 30 de minute.
Încorporați pasta de tomate cu un tel. Dați deoparte.
Usucați carnea de vită prin tamponare; presărați cu cimbru, sare și piper. Într-o tigaie mare de copt, așezată pe aragaz la foc mediu, sotați slănina până devine aurie. Folosind o spumieră, transferați slănina pe prosoape de hârtie.
Adăugați carnea de vită în tigaie; rumeniți-o pe toate părțile la foc mediu-mare, aproximativ 7 minute.
Transferați tava în cuptor. Frigeți carnea de vită până când termometrul pentru carne introdus în centru înregistrează 50 de grade Celsius (125 de grade F) pentru mediu-rare, aproximativ 25 de minute.
Transferați carnea de vită pe un platou. Înveliți lejer cu folie de aluminiu.
Luați grăsimea de pe suprafața tăvii de copt cu o lingură.
Puneți tigaia pe aragaz la foc mare.
Adăugați amestecul de supă și aduceți la fierbere; amestecați pentru a răzui orice bucăți rumenite.
Transferați într-o cratiță medie și aduceți la fierbere.
Amestecați 1 1/2 lingură de unt și făină într-un bol mic până formați o pastă omogenă; încorporați-o în amestecul de supă și fierbeți la foc mic până când sosul se îngroașă.
Încorporați untul rămas cu un tel. Adăugați șalotele prăjite și slănina pusă deoparte. Condimentați cu sare și piper.
Tăiați carnea de vită în felii groase de 1,2 cm. Turnați puțin sos peste ea și decorați cu năsturel.