Mâncare pentru doi: maioneza de ou gătită de Julia Child

Mâncarea pentru doi: maioneza de ou gătită de Julia Child ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 60 de calorii, 3G de proteine, și 5g de grăsime. Pentru 46 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 2% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru ziua valentin. 17 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de gălbenușuri de ou fierte, mai multe măcinări de piper, suc de lămâie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 17%. Acest scor nu este atât de excelent. Încercați Coq au Vin și Julia Child 100, Julia Child ' s Coq au Vin, și Julia Child ' s Coq au Vin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Măsurați făina într-o cratiță din oțel inoxidabil de 2 litri și, amestecând constant, amestecați treptat în apă pentru a face un amestec fără bulgări.
Șoptind încet și ajungând pe tot fundul tigaiei, aduceți la fierbere deasupra aragazului. Se fierbe încet 1/2 minut, amestecând-bateți în picături mai multă apă dacă sosul este mai degrabă rigid decât foarte gros.
Se ia de pe foc, se sparge oul în centrul sosului și se amestecă rapid.
Puneți din nou sosul la foc moderat și, amestecând încet, fierbeți timp de 15 secunde. Răsturnați sosul în vasul unui robot de bucătărie.
Adăugați gălbenușurile fierte, muștarul, sarea, oțetul și sucul de lămâie în mașină. Procesați 15 secunde-suficient de mult pentru a vă asigura că gălbenușurile sunt bine încorporate, astfel încât să creeze emulsia. Apoi, cu mașina în funcțiune, începeți să adăugați uleiul în picături. Când emulsia este stabilită (ceea ce ar trebui să se întâmple după ce a intrat aproximativ 1/3 cană de ulei), adăugați uleiul într-un flux subțire de picături. Când a intrat cât de mult ulei doriți și sosul este gros și lucios, gustați analitic pentru condimentare, adăugând sare, piper etc. așa cum le simți nevoie.
Păstrați sosul într-un recipient acoperit la frigider; se va păstra cel puțin o săptămână.
Bateți o lingură din ea într-o lingură de muștar sau de gălbenuș de ou fiert tare zdrobit. Când lingura de maioneză și muștar sau gălbenuș sunt combinate fără probleme, începeți să bateți puțin câte puțin în sosul spart. În cele din urmă se va transforma gros și lucios și frumos ca niciodată. Dar, am descoperit, încă va plânge puțin ulei și va deveni puțin granulat pe măsură ce se odihnește. (Harold McGee ne spune că de-a lungul timpului și în întreaga lume, versiunile de maioneză au fost făcute cu sos B-chamel, gălbenușuri de ou fierte, cartofi fierți, usturoi, pâine și brânză proaspătă, dar că "niciunul dintre aceste ingrediente nu este la fel de eficient la emulsionare și stabilizare ca un gălbenuș de ou crud, așa că vor emulsiona mai puțin ulei, iar sosurile vor tinde să scurgă puțin ulei liber.") Dacă se întâmplă acest lucru—ulei cu scurgeri și ușoară granulație, spre deosebire de un sos complet lichefiat—bateți maioneza înainte de a mânca și ar trebui să se întărească suficient de frumos.