Frittata cu spanac și praz
Spanacul și prazul Frittatan este un fără gluten, primar și vegetarian mâncare de dimineață. Această rețetă face 8 porții cu 142 calorii, 9g de proteine, și 9g de grăsime fiecare. Pentru 90 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 18% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână praz, ulei de măsline, sare și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 50 minute. Este adus la tine de retetele mele. Cu o lingură scor de 53%, acest fel de mâncare este bun. Rețete similare sunt Frittata De Praz Și Spanac, Frittata De Șuncă Și Praz, și Frittata De Praz.
Instrucțiuni
Umpleți un castron cu apă cu gheață. Se amestecă spanacul într-o oală mare cu apă clocotită, se gătește 20 de secunde, apoi se transferă în apă cu gheață. Când se răcește, se scurge, se strecoară uscat și se toacă.
Într-un 10-in. tigaie antiaderentă rezistentă la cuptor la foc mediu, gătiți prazul în 1 lingură. ulei de măsline, amestecând des, până când este foarte fraged, 5 până la 7 minute. Se amestecă usturoiul; gatiti, amestecand, pana cand este parfumat, aproximativ 1 minut.
Adăugați spanac și rozmarin; gatiti scurt, amestecand pentru a acoperi cu ulei.
Bateți ouăle într-un castron. Bateți în 1/2 linguriță. sare și ricotta. Se amestecă verdeața gătită și prazul.
Adăugați piper după gust.
Preîncălziți broilerul. Tigaie curată și uscată. Se pune la foc mediu și se adaugă uleiul rămas. Când este fierbinte, se toarnă amestecul de ouă; gatiti, amestecand ocazional pentru a distribui branza si verdeata, 1 minut. Continuați să gătiți, înclinați tigaia și folosiți o spatulă pentru a ridica marginea exterioară a frittatei și lăsați ouăle să curgă dedesubt, până când ouăle nu mai curg ușor. Întoarceți căldura la minim și acoperiți tigaia. Gatiti pana cand frittata este aproape gata, 6-10 minute.
Frittata Broil despre 3 în. de la elementul de încălzire până la începutul culorii deasupra, aproximativ 2 minute; scoateți din cuptor.
Lăsați să stea în tigaie aproximativ 5 minute, apoi glisați cu grijă pe un platou. Se lasă să se răcească, apoi se taie în diamante (aproximativ 1 1/2 - cu 3-in., sfat la sfat).
Adăugați mai multă sare după gust.
Faceți înainte: până la 1 zi, apoi răciți, acoperit. Aduceți la temperatura camerei pentru a servi.