Chapatis De Grâu Integral
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de pâine, așa că încercați Chapatis de grâu integral. Această rețetă servește 6 și costă 5 cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegană are 108 calorii, 4G de proteine, și 1g de grăsime per portie. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Un amestec de făină, apă, făină și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Acesta este adus la tine de retetele mele. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 45 minute. Cu o lingură scor de 86%, acest fel de mâncare este spectaculos. Încercați Năut și spanac chapatis, Supă picantă de linte roșie cu brânză chapatis, și Post briose de grâu mărunțit cu banane-stafide pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se toarnă ușor făină în cupe de măsurare; nivel cu un cuțit.
Combinați făina și apa într-un castron mare. Apăsați amestecul împreună folosind o spatulă de cauciuc sau mâinile. (
Amestecul este uscat, dar va rămâne împreună.) Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor făinată. Frământați timp de 3 minute. Acoperiți și lăsați să se odihnească 15 minute. Împărțiți aluatul în 12 porții egale, modelând fiecare într-o bilă.
Rotiți 1 bilă într-un cerc de 5 inci (cercurile vor fi foarte subțiri) pe o suprafață ușor înmuiată (acoperiți aluatul rămas în timp ce lucrați pentru a preveni uscarea acestuia).
Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare până când este foarte fierbinte.
Așezați 1 aluat rotund în tigaie și gătiți 30 de secunde sau până când apar pete maronii, întorcându-se după aproximativ 15 secunde.
Așezați pâinea pe un suport de răcire peste ochiul unui arzător cu gaz. Țineți pâinea peste flacără cu clești, întorcându-vă până când ambele părți ale pâinii sunt pufoase și apar pete maronii. (Unii chapatis vor sufla mai mult decât alții.) Repetați procedura cu aluatul rămas.
Notă: puteți folosi făina chapati în locul făinii universale și a făinii integrale de grâu, dar ne-a plăcut cel mai bine pâinea făcută cu făină obișnuită. De asemenea, puteți face acest fel de mâncare pe o plită electrică, deși pâinea va dura mai mult până la puf.