Țelină și fenicul cu slănină
Țelina și feniculul cu slănină ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 82 calorii, 3G de proteine, și 6g de grăsime. Această rețetă servește 8. Pentru 59 cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și primal dieta. Mergeți la magazin și ridicați slănină, șalotă, bulion de pui și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Cu o lingură scor de 22%, acest fel de mâncare nu este atât de spectaculos. Încercați Fenicul picant, țelină și rădăcină de țelină cu cârnați chinezi, Salată De Fenicul Și Țelină, și Salată de țelină și fenicul – pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Rezervați 1/2 cană frunze de țelină.
Îndepărtați corzile de pe coastele de țelină cu cojitor, apoi tăiați coastele de țelină în bețișoare de 3 x 1/4 inci.
Rezervați 1/2 cană frunze de fenicul. Tăiați tulpinile de fenicul la culoare cu bulbi.
Tăiați orice pete maronii din straturile exterioare și sferturile bulbilor pe lungime.
Tăiați majoritatea miezurilor, lăsând suficient pentru a ține straturile împreună.
Tăiați becurile pe lungime în felii de 1/4 inch lățime.
Pregătiți 2 boluri mari de gheață și apă. Gatiti coastele de telina intr-o oala mare cu apa sarata clocotita 2 minute, apoi transferati cu o lingura cu fante in 1 bol cu apa cu gheata. Întoarceți apa la fierbere și gătiți becurile de fenicul 2 minute, apoi transferați în al doilea castron de apă cu gheață. Când legumele sunt reci, scurgeți ambele într-o strecurătoare.
Gatiti slanina intr - o oala grea de 6 pana la 8 litri la foc moderat pana cand este crocanta, apoi transferati cu o lingura cu fante pe prosoape de hartie pentru a se scurge.
Adăugați șalotă în grăsimea de slănină și gătiți, amestecând, până se înmoaie.
Adăugați țelina și feniculul și gătiți, amestecând, până când legumele încep să se rumenească, aproximativ 10 minute.
Adăugați bulion și fierbeți, amestecând frecvent, până când legumele sunt abia fragede, 12 până la 15 minute.
Tăiați grosolan frunzele de țelină rezervate și frunzele de fenicul.
Scoateți oala de pe foc și amestecați frunzele, frunzele, pătrunjelul, slănina și sarea și piperul după gust.
Țelina și feniculul pot fi tăiate (dar nu fierte) cu 1 zi înainte. Răciți legumele separat în pungi mari de plastic sigilabile căptușite cu prosoape de hârtie umede.