Tort de sticla sparta
Reteta Broken Glass Cake se poate face in aproximativ 8 ore. Această rețetă servește 15. Pentru 69 de cenți per porție, această rețetă acoperă 3% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acest desert are 349 de calorii, 4 g de proteine și 19 g de grăsime per porție. 156 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Această rețetă de la Allrecipes necesită jeleu de căpșuni, unt, apă și firimituri de biscuiți Graham. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 15%. Acest scor nu este atât de grozav. Rețete similare includ Desertul din sticlă spartă, Gelul din sticlă spartă și Gelul din sticlă spartă.
Instrucțiuni
Puneți amestecurile de gelatină de lămâie, portocale și căpșuni în 3 vase separate de sticlă de 9 x 9 inci.
Turnați 1 cană de apă clocotită în fiecare aromă de amestec de gelatină; se amestecă gelatina până se dizolvă.
Se toarnă 1 cană de apă rece în fiecare aromă de gelatină, se amestecă pentru a se combina și se dă la frigider cele 3 arome de gelatină până se întăresc, cel puțin 4 ore.
Se încălzește sucul de ananas într-o cratiță până se încinge, dar nu se fierbe. Se amestecă gelatina fără aromă în sucul de ananas până se dizolvă. Dați amestecul de suc de ananas la rece până se răcește și se îngroașă, aproximativ 30 de minute. Se amestecă din când în când.
Amestecă firimiturile de biscuiți Graham, untul topit și zahărul brun într-un castron. Pune deoparte 1 cană de amestec de pesmet pentru garnitură. Apăsați restul de 2 căni de amestec de pesmet pe fundul unei tavi de tort de 9 x 13 inci pentru a face o crustă.
Se toarnă smântâna într-un castron mare de amestecat din metal și se bate cu un mixer electric până când crema devine pufoasă și formează vârfuri moi, aproximativ 3 minute. Bateți încet zahărul în frișcă, câte 1 sau 2 linguri; se bat în extract de vanilie.
Tăiați diferitele arome de gelatină în cuburi. Folosiți o spatulă subțire pentru a ridica cuburile de pe fundul vasului și slăbiți-le.
Îndoiți foarte ușor sucul de ananas îngroșat și cuburile de gelatină în amestecul de frișcă până se omogenizează bine. Turnați în crusta de biscuiți Graham.
Stropiți tortul cu amestecul de pesmet de biscuiți Graham rezervat.
Dă la frigider până se întărește, cel puțin 3 ore până peste noapte.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Tortul funcționează foarte bine cu Crem Sherry, Port și Moscato d'Asti. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. NV Johnson Estate Cream Sherry cu un rating de 5 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 19 dolari pe sticlă.
![NV Johnson Estate Cremă Sherry]()
NV Johnson Estate Cremă Sherry
Foarte aromat, cu note de alune, vanilie și o notă de stejar, urmate de stafide dulci și o notă de drojdie. Finisaj curat de durată. Bun acum, dar îi va recompensa pe cei care îi permit să îmbătrânească „”. O băutură pre-prandială preferată. Considerați-l cu nuci înainte de cină ca aperitiv, sau după cină cu desert, în special ciocolată și deserturi pe bază de fructe. De asemenea, minunat în după-amiezele reci, servit cu biscotti pentru a se scufunda în „„stil italian””. "