Tort Cu Ulei De Măsline Amaretto
Amaretto tort de ulei de măsline ar putea fi doar desert pe care îl căutați. Această rețetă servește 10 și costă 1,62 USD pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 337 calorii, 7g de proteine, și 20g de grăsime pe porție. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Un amestec de amidon de cartofi, făină de tort matzoh, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 41%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Ulei de măsline pui Poșat și ridichi cu Pesto de citrice, Cupcakes Amaretto cu migdale cu frișcă Amaretto, și Tort Amaretto.
Instrucțiuni
Se încălzește cuptorul la 325 F cu rack în mijloc. Ungeți tigaia cu puțin ulei, apoi tapetați fundul cu o rundă de pergament.
Prăjiți migdalele într-o foaie de copt cu margini până când sunt prăjite parfumat și o nuanță mai închisă, 10 până la 12 minute. Se răcește complet.
Combinați migdalele prăjite, făina matzoh, amidonul din cartofi, 1/4 cană de zahăr și sarea într-un robot de bucătărie. Pulsați până când migdalele sunt măcinate foarte fin.
Bateți gălbenușurile de ou, uleiul de măsline, Amaretto și jumătate din amestecul de migdale într-un castron mare până se combină (amestecul va fi ușor granulat din migdale).
Bateți albușurile cu un vârf de sare într-un alt bol cu un mixer electric la viteză medie până când țin doar vârfuri moi. Creșteți viteza la mediu ridicat și adăugați 1/2 cană de zahăr într-un flux lent constant, bătând și continuați să bateți bezea până când deține vârfuri lucioase rigide.
Îndoiți o treime din bezea în amestec de gălbenușuri pentru a ușura, apoi pliați în bezea rămasă ușor, dar bine.
Presărați amestecul de migdale rămas uniform peste aluat și pliați ușor, dar bine.
Se toarnă aluatul în tigaia pregătită și se netezește blatul.
Presărați blatul uniform cu restul de 2 linguri de zahăr.
Coaceți până când tortul este auriu, blatul a format o crustă și un tester iese curat, 40 până la 45 de minute.
Transferați tigaia într-o grătar și rulați un cuțit ascuțit de-a lungul marginii tigaiei. Tort rece în tigaie 30 de minute.
Dacă utilizați o tavă cu formă de arc, îndepărtați părțile laterale ale formei de arc. Apoi, indiferent dacă utilizați forma de arc sau o tigaie rotundă pentru tort, inversați tortul pe raft.
Îndepărtați fundul (dacă utilizați springform) și pergamentul. Setați un alt raft de răcire peste partea de jos a tortului, apoi reintroduceți tortul pe al doilea raft și răciți complet.
Serviți tortul în pene cu fructe de pădure pe lateral.
* Vă puteți face cu ușurință propria masă de tort matzoh măcinând fin masa obișnuită matzoh într-o râșniță de cafea/condimente curată, electrică.* Amidonul din cartofi este disponibil la majoritatea supermarketurilor sau online prin furnizori precum Bob ' s Red Mill.* Tortul poate fi făcut cu 1 zi înainte, păstrat învelit lejer în folie la temperatura camerei și orice resturi se vor păstra, bine învelite, până la 3 zile.