Tort Cu Mousse De Alune Glazurat Cu Ciocolată
O porție conține 374 calorii, 5g de proteine, și 27G de grăsime. Pentru 77 cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Un amestec de alune, apă, pudră de cacao cu proces olandez și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 20%. Acest scor nu este atât de minunat. Încercați Tort Cu Mousse De Alune Glazurat Cu Ciocolată, Tort Cu Mousse De Ciocolată Cu Alune, și Tort Cu Mousse De Alune De Ciocolată pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F. inversați partea inferioară a tigaiei cu formă de arc (pentru a ușura alunecarea bazei de pâine scurtă de pe fund), apoi blocați partea laterală a tigaiei și linia de jos cu o rundă de hârtie pergament.
Pulsați alunele cu zahăr într-un robot de bucătărie până când nucile sunt tocate mărunt.
Adăugați făină, unt, cacao și sare și pulsați doar până se formează un aluat.
Apăsați aluatul uniform pe fundul tăvii cu formă de arc cu degetele. Înțepați peste tot cu o furculiță, apoi coaceți până se usucă la atingere, aproximativ 18 până la 20 de minute.
Transferați baza în tigaie într-un raft pentru a se răci complet, aproximativ 30 de minute.
Îndepărtați partea tigaiei și glisați cu grijă pergamentul de sub pâine scurtă, apoi atașați din nou partea tigaiei în jurul bazei de pâine scurtă.
Presărați gelatina peste apă într-o cratiță grea de 1 până la 1 1/2 litru și lăsați să stea până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Se încălzește amestecul de gelatină la foc mic, amestecând, doar până se topește gelatina, aproximativ 2 minute.
Se amestecă în alune de ciocolată până se combină și se îndepărtează de la căldură.
Bateți împreună amestecul de mascarpone și alune de ciocolată într-un castron mare. Bateți împreună smântâna, pudra de cacao și zahărul într-un alt castron mare cu un mixer electric la viteză mică până când sunt combinate, apoi creșteți viteza la mare și bateți până când crema ține doar vârfuri moi.
Bateți o treime din frișcă în amestecul de mascarpone pentru a ușura, apoi pliați în frisca rămasă până se combină bine. Lingura de umplere pe baza shortbread în tigaie, netezirea ușor de sus, apoi se răcește, acoperit, cel puțin 3 ore.
Aduceți smântâna la foc mic într-o cratiță mică și grea și scoateți-o de pe foc.
Adăugați ciocolată și lăsați să stea 1 minut, apoi bateți ușor până se topește complet și se omogenizează.
Transferați ganache într-un castron mic și răciți, amestecând ocazional, până când se îngroașă ușor, dar încă se toarnă, aproximativ 20 de minute.
Rulați un cuțit subțire cald în interiorul tăvii cu formă de arc,apoi îndepărtați partea. Glisați tortul de pe fundul tigaiei și transferați-l pe o farfurie de servire.
Se toarnă ganache deasupra tortului și se întinde, permițând excesului de ganache să picure pe părți.
* Tortul, fără glazură, poate fi răcit până la 2 zile.* Tortul poate fi glazurat cu 6 ore înainte și răcit, neacoperit.