Tarta mascarpone cu capsuni cu glazura de Port
Dacă $2.53 pe portie se încadrează în bugetul dvs., Tarta mascarpone cu căpșuni cu glazură de Port ar putea fi o extraordinară vegetarian rețetă pentru a încerca. Această rețetă servește 8. O porție conține 560 calorii, 8g de proteine, și 37g de grăsime. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Este perfect pentru Ziua Mamei. Cap la magazin și ridica cofetari zahăr, extract de vanillan, apă, și alte câteva lucruri pentru a face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 34%. Acest scor nu este atât de uimitor. Rețete similare sunt Tartă cu brânză cu afine în glazură de Port, Mini Cupcakes Mascarpone cu glazură de căpșuni, și Tartă Mascarpone Cu Căpșuni.
Instrucțiuni
Amestecați făina, zahărul, sarea și untul într-un castron cu vârful degetelor sau cu un blender de patiserie (sau pulsați într-un robot de bucătărie) doar până când amestecul seamănă cu o masă grosieră cu niște bucăți de unt de mărimea unui bob de mazăre. Bateți împreună gălbenușul, vanilia, sucul de lămâie și apa cu o furculiță, apoi stropiți peste amestecul de făină și amestecați cu furculița (sau pulsul) până când amestecul se reunește.
Frământați ușor cu mâinile făinoase pe o suprafață ușor făinată până se formează un aluat, apoi frământați ușor de 4 sau 5 ori. Apăsați pe un disc de 5 inci.
Așezați în centrul tăvii de tartă și acoperiți cu folie de plastic. Folosind degetele și fundul unei căni de măsurare cu fund plat, întindeți și împingeți aluatul pentru a acoperi uniform fundul și partea laterală a tigaiei. Înțepați fundul cojii de tartă peste tot cu o furculiță și congelați până când este ferm, aproximativ 10 minute.
Preîncălziți cuptorul la 375 F cu suportul în mijloc.
Căptușiți coaja de tartă cu folie și umpleți cu greutăți de plăcintă.
Coaceți până când partea este setată și marginea este aurie palidă, aproximativ 20 de minute. Îndepărtați cu grijă folia și greutățile și continuați să coaceți până când coaja este aurie adâncă peste tot, cu aproximativ 20 de minute în plus. Se răcește în tigaie, aproximativ 45 de minute.
Amestecați căpșunile și zahărul granulat într-un castron și lăsați să stea, amestecând ocazional, 30 de minute. Se strecoară într-o sită așezată peste o cratiță mică, rezervând fructe de pădure.
Adăugați portul în lichid în cratiță și fierbeți până se reduce la aproximativ 1/4 cană, 10 până la 15 minute.
Se transferă într-un castron mic pentru a se răci ușor.
Între timp, amestecați mascarpone, zahăr de cofetărie, suc de lămâie, coajă, vanilie și un vârf de sare până la rigidizare.
Se întinde uniform amestecul de mascarpone în coajă de tartă răcită, apoi se acoperă cu căpșuni.
Stropiți glazura de Port pe toată tarta.
Coaja de tartă poate fi coaptă cu 1 zi înainte și păstrată la temperatura camerei.