Steak Teriyaki
Friptura Teriyaki ia în jurul valorii de 1 oră și 40 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 4 porții cu 369 calorii, 39G de proteine, și 16g de grăsime fiecare. Pentru $ 4.57 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru ziua valentin. Această rețetă de la Simply Recipes necesită friptură de fustă, sake, sos de soia și ulei de canolan. Funcționează bine ca fel principal. 231 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și prietenos cu fodmap dieta. Este o destul de scump rețetă pentru fanii mâncării japoneze. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 0%, care este improvizabil. Rețete similare includ Steak Teriyaki, Steak Teriyaki, și Teriyaki Steak Bites.
Instrucțiuni
Combinați mirinul, sake-ul, sosul de soia, zahărul și ghimbirul ras într-un castron mare, puțin adânc.
Așezați friptura în marinată și lăsați la marinat cel puțin o oră și până la 48 de ore.
Dacă marinați mai mult de o oră, păstrați la rece până la o oră înainte de a planifica să gătiți.
Fierbeți marinada pentru a face sosul teriyaki: când este gata de gătit, scoateți friptura din marinată, rezervând marinada.
Așezați friptura pe o farfurie și puneți-o deoparte.
Puneți marinada într-o cratiță și dați la fiert. Se fierbe timp de 10 minute sau până când marinada s-a redus la o glazură subțire, devenind sosul tău teriyaki.
Vă rugăm să rețineți că, dacă sunteți îngrijorat de ideea de a reutiliza marinada după ce friptura crudă a stat în ea, veți fierbe naiba din această marinată, ucigând orice ar fi putut decide să crească în ea în timpul procesului de marinare.
De asemenea, friptura nu este la fel ca puiul. Oamenii mănâncă friptură crudă (carpaccio de vită). Salmonella nu este o problemă cu friptura; este cu puiul.
Dacă sunteți încă îngrijorat, Faceți de două ori mai multă marinată și rezervați jumătate pentru a fierbe pentru a face sosul, folosind cealaltă jumătate ca marinată.
Grătiți sau prăjiți friptura: dacă grătiți friptura, pregătiți grătarul pentru căldură mare și directă. Dacă prăjiți tigaia, încălziți o tigaie mare din fontă la foc mare. În cazul în care Grill ulei Grill grătare.
Se usucă friptura. Frecați puțin ulei de măsline peste tot.
Așezați friptura pe grătarul sau tigaia fierbinte. Se fierbe timp de 3-5 minute pe o parte, sau până când partea este bine rumenită, și întoarceți friptura și căutați cealaltă parte.
Ungeți friptura cu sos teriyaki.
Lăsați friptura să se odihnească: când friptura este bine arsă pe ambele părți, scoateți-o de pe foc, acoperiți-o cu folie și lăsați-o să se odihnească 10-15 minute.
friptură în jumătate cu bobul, apoi în felii subțiri peste Bob: observați direcția bobului fripturii (striațiile din fibrele musculare ale fripturii). Feliați friptura în jumătate, urmând bobul fripturii, astfel încât să tăiați de-a lungul bobului. (Acest lucru va face mai ușor să faceți tăieturi peste cereale.)
Apoi faceți felii subțiri (1/4-inch) peste Bob și pe o diagonală ușoară. Felierea în acest fel va rupe fibrele musculare, făcând această tăietură naturală de carne destul de fragedă.
Dacă există sucuri care rămân fără friptură în timp ce o tăiați, adăugați sucurile în sosul teriyaki. Există o mulțime de bunătate în friptura "jus" pe care nu doriți să o pierdeți.
Aranjați pe o farfurie de servire și turnați peste el sosul teriyaki rămas.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir sunt alegeri excelente pentru friptură. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Ai putea încerca Merlotul regizorului. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 5 stele din 5 și un preț de aproximativ 21 de dolari pe sticlă.
![Merlotul regizorului]()
Merlotul regizorului
Merlotul regizorului nostru din 2014 oferă lux și un palat rotund și plin. Parfumul său demonstrează fructe roșii și negre cu note de anason și lemn condimentat. Suculent la intrare, vinul se lărgește și devine catifelat pe gust, cu arome de prune, loganberry și cireș negru accentuate de note subtile de condimente de fasole espresso și vanilie prăjită. Taninurile medii susțin corpul acestui vin, oferind rafinament în finisajul său. Perechi frumos cu piept, cotlet de porc la grătar și linguine cu pesto.