Sorbet de pepene verde cu gel de busuioc de vin corrode
O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 0g de grăsime, și un total de 158 calorii. Această rețetă fără gluten și fără lactate servește 6 și costă $1.23 pe portie. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Este perfect pentru Vara. Un amestec de coajă de lămâie, zahăr, pepene verde și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 19%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Passion-Fruit Gel Corroide cu cremă de busuioc, Watermelon FROS 4-pepene verde congelat și vin roșu, și Sorbet De Pepene Verde.
Instrucțiuni
Aduceți zahărul, apa și coaja la fierbere într-o cratiță grea de 2 litri, amestecând până când zahărul este dizolvat, apoi reduceți focul și fierbeți, fără a amesteca, spălând orice cristale de zahăr pe partea tigaiei cu o perie de patiserie înmuiată în apă rece, 2 minute.
Puneți pepene verde într-un blender, apoi adăugați sirop și suc de lămâie și amestecați până se omogenizează.
Se toarnă printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron mare, apăsând pe pulpă și aruncând orice solide rămase.
Congelați în aparatul de înghețată, apoi transferați într-un recipient etanș și congelați până când este ferm.
Blanch busuioc într-o oală de 3 litri de apă sărată clocotită 5 secunde, apoi se scurge și se transferă într-un castron cu gheață și apă rece pentru a opri gătitul.
Scurgeți busuiocul și stoarceți-l uscat.
Aduceți vinul, zahărul, coaja și 1/2 cană de apă la fierbere într-o cratiță grea de 2 litri curățată, amestecând până când zahărul este dizolvat, apoi fierbeți 2 minute.
În timp ce siropul de vin fierbe, presărați gelatină peste 2 linguri de apă rămase într-un castron mare de metal și lăsați să se înmoaie 1 minut.
Se toarnă aproximativ 1/2 cană de sirop de vin printr-o sită cu ochiuri medii căptușită cu un prosop de hârtie umezit în amestec de gelatină (sită căptușită cu rezervă), apoi se amestecă până se dizolvă gelatina.
Amestecați siropul rămas cu busuioc și suc de lămâie în blenderul curățat până se omogenizează (aveți grijă când amestecați lichide fierbinți), apoi turnați prin sită căptușită în amestec de gelatină. Puneți vasul într-un castron mai mare cu gheață și apă rece și lăsați să stea, amestecând ocazional, până la rece, aproximativ 15 minute, apoi răciți la frigider, neacoperit, până când este setat, cel puțin 2 ore.
Se amestecă ușor gelul pentru a se rupe în bucăți mici și se servește ca un pat pentru linguri de sorbet.
* Sorbetul poate fi făcut cu 1 zi înainte.* Gelul corrox (neîntrerupt) poate fi refrigerat până la 8 ore. (Acoperiți după 2 ore.)