Shallot Tatin
Shallot Tatin necesită aproximativ 1 oră de la început până la sfârșit. Această garnitură are 899 calorii, 12g de proteine, și 58G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4 și costă 2,06 USD pe porție. 163 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Această rețetă de la BBC Good Food necesită șalotă, zahăr demerara, oțet balsamic și frunze de cimbru. Este o opțiune bună dacă urmați un lacto ovo vegetarian dieta. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 58%. Rețete similare sunt Shallot tarte tatin cu brânză de capră, Șalotă și salvie-curcan prăjit cu sos de șalotă, și Tarte Tatin-tartelete Tatin-Tarte Tatin la ratatouille.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 200C / 180C ventilator / gaz
Se toarnă apă clocotită peste șalotă și se lasă până când apa se răcește. (Acest lucru face mai ușor să alunecați pielea.) Curățați și înjumătățiți șalotele, apoi lăsați-le deoparte.
Puneți zahărul într-o tigaie rezistentă la cuptor de 23 cm și încălziți până se dizolvă și aveți un caramel lipicios.
Adăugați untul, cimbru și un strop de oțet balsamic sau piper negru crăpat aveți grijă, deoarece va scuipa.
Scoateți tigaia de pe foc și puneți toate șalotele în tigaie, tăiate în jos. Pe o suprafață ușor făinată, întindeți patiseria și tăiați o rundă cu 2 cm mai mare decât tigaia. Drapează patiseria peste șalotă și bagă marginile, astfel încât să îmbrățișeze șalota.
Introduceți tigaia în cuptor și gătiți timp de 25-30 de minute până când patiseria este umflată și aurie. Se lasă să se odihnească 1 min, apoi se inversează tarta pe o farfurie.
Se servește cu o salată puternică de rachetă și brânză de capră.