Pui ușor prăjit cu sparanghel și praz
O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 5g de proteine, 8g de grăsime, și un total de 151 calorii. Acest fără gluten, fără lactate și rețetă primară servește 4 și costă $1.94 pe portie. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Mergeți la magazin și ridicați ulei de măsline, sare și piper kosher, praz și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 74%. Acest scor este bun. Încercați Pui Fript Cu Sparanghel Panzanella, Pui prăjit cu unt de rubarbă și sparanghel, și Pui prăjit cu sparanghel și sos Tahini pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Reglați suportul cuptorului în poziția centrală și preîncălziți cuptorul la 500 F. puiul se usucă cu prosoape de hârtie și se condimentează generos pe toate părțile cu sare și piper. Linie grele cu ramă suport foaie cu folie.
Așezați puiul pe folie, cu pielea în sus.
Se transferă la cuptor și se prăjește până când cea mai groasă parte a sânului înregistrează 140 până la 150 de litri F pe un termometru cu citire instantanee, aproximativ 45 de minute.
Scoateți din cuptor, transferați puiul pe o tăietură și lăsați să se odihnească timp de 15 minute.
În timp ce puiul se prăjește, faceți jus. Tăiați gâtul și osul din spate în bucăți de 1 inch cu un tăietor, cuțit greu de bucătar sau foarfece de pasăre.
Se pune într-o cratiță medie și se gătește la foc mare, amestecând ocazional cu o lingură de lemn până se rumenesc pe toate părțile, aproximativ cinci minute.
Adăugați verdeață de praz și frunze de dafin și acoperiți cu apă. Se fierbe timp de 30 de minute, apoi se strecoară, aruncând solidele. Ar trebui să aveți aproximativ 2 căni de jus.
Așezați albii de praz într-o cratiță mare și turnați jus de pui deasupra. După ce puiul iese din cuptor, aduceți prazul la foc mic, reduceți focul la minim, acoperiți și lăsați să gătească până când prazul este fraged și puiul este gata de servit, aproximativ 15 minute. Condimentați prazul și jusul după gust cu sare și piper.
În timp ce puiul se odihnește, așezați sparanghelul în tigaia Acum goală în care a fost prăjit puiul.
Stropiți cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper.
Se transferă la cuptor și se prăjește până se înmoaie și se rumenesc, aproximativ 10 minute.
Tăiați puiul în bucăți de servire.
Transferați prazul în platoul de servire cu o lingură pliată, lăsând jus în tigaie. Se amestecă untul în jus până se emulsionează.
Transferați sparanghelul și puiul pe platoul de servire și turnați peste tot.