Pui fiert cu cidru cu mere, slănină și salvie
Puiul fiert cu cidru cu mere, slănină și salvie ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 4 și costă 1,66 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 25g de proteine, 36g de grăsime, și un total de 565 calorii. Această rețetă de la Serious Eats are 271 de fani. Dacă aveți la îndemână plus 1 lingură de frunze de salvie, smântână grea, făină și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a folosi sarea kosher, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Firimituri Cu Conținut Scăzut De Grăsimi (Kosher-Lactate) ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 58%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Napi și mere glazurate cu cidru cu salvie și slănină, Pui fiert cu cidru cu mere și Kale, și Pulpe De Pui Fierte Cu Cidru, Mere Și Muștar.
Instrucțiuni
Se usucă picioarele de pui cu un prosop de hârtie și se condimentează cu sare și piper.
Încălziți uleiul în cuptorul olandez la foc mediu până la fumat.
Puneți puiul în oală, cu pielea în jos și gătiți până se rumenesc bine, aproximativ 5 minute (folosiți ecran de ulei dacă stropiți). Întoarceți și gătiți încă 3 minute.
Transferați puiul pe farfurie și turnați toate, cu excepția a 2 linguri de grăsime.
Adăugați mere și gătiți, amestecând, până când se înmoaie și se caramelizează, aproximativ 5 minute.
Transferați merele în castron și rezervați.
Adăugați slănină și șalotă în oală și gătiți până când șalotele s-au înmuiat și slănina s-a făcut, dar nu s-a crocant, aproximativ 3 minute (reduceți focul dacă se rumenesc prea repede).
Bateți în cidru, răzuind bucăți rumenite pe fundul oalei.
Bateți muștar, 3/4 linguriță sare și 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat. Nestle pui (cu pielea în sus) și crengute de salvie în lichid, și se aduce la foc mic. Acoperiți, reduceți căldura la minim și fierbeți ușor până când puiul este gătit și foarte fraged, aproximativ 40 de minute (reglați căldura pentru a se menține la foc mic).
Transferați puiul pe farfuria de servire.
Bateți smântâna în lichid de gătit și fierbeți 1 minut.
Transferați 1/2 cană din lichidul de gătit într-un castron mic și amestecați în făină, apoi reveniți la oală. Aduceți la fierbere pentru a se îngroșa. Se amestecă merele și salvia tocată și se condimentează după gust.
Se servește cu piure de cartofi sau tăiței de ou.