Prajituri de ciocolata topita cu sos de menta
Prăjituri de ciocolată topită cu sos de mentă ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă face 8 porții cu 882 de calorii, 12 g de proteine și 54 g de grăsime fiecare. Pentru 1,69 USD per porție, această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Taste of Home are 1 fani. Un amestec de ciocolată, ouă, unt și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor nu atât de excelent de 33%. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Torturi de ciocolată topită cu sos de mentă, Torte de ciocolată {Versiune cu conținut scăzut de grăsimi} și Torte de ciocolată cu sos de căpșuni.
Instrucțiuni
Într-un boiler sau vas metalic peste apă fierbinte, se topește untul și ciocolata; se amestecă până la omogenizare. Într-un castron mare, bateți ouăle, gălbenușurile și zahărul de cofetă până când se îngroașă și devine de culoarea lămâiei. Se bate faina pana se omogenizeaza bine. Se bate treptat amestecul de unt.
Transferați în opt unsoare de 6 oz. ramekins sau cupe de cremă.
Puneți ramekins pe o tavă de copt.
Coaceți la 450° timp de 15-17 minute sau până când un termometru introdus lângă centru arată 160° și părțile laterale ale prăjiturii sunt setate.
Între timp, într-un boiler sau vas metalic peste apă fierbinte, topim ciocolata; se amestecă până la omogenizare.
Se amestecă apa fierbinte, siropul de porumb și extractul; îndepărtați și păstrați la cald.
Scoateți prăjiturile din cuptor și lăsați să stea 1 minut. Treceți un cuțit în jurul marginilor ramekinelor; răsturnați pe farfurii de desert.
Serviți cu sos de ciocolată cald și înghețată de vanilie dacă doriți.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Tortul de ciocolată topită poate fi combinat cu Crem Sherry, Porto și Moscato d'Asti. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. NV Solera Cream Sherry cu un rating de 4,5 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 17 dolari pe sticlă.
NV Solera Cremă Sherry
Solera Crem Sherry are o nuanță de chihlimbar strălucitor și o nuanță profundă de cupru. Cu arome de butterscotch și nuci pecan, aromele de nuci sărate dulci și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un gust rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un final lung și aromat.