Pizza Margherita cu vafe
Pizzan Margherita cu vafe este un fel principal mediteranean. Pentru 2,22 USD per porție, această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 2. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 26 g de proteine, 25 g de grăsimi și un total de 548 de calorii. Această rețetă este pe placul a 10 bucătari și bucătari. Un amestec de parmezan, usturoi, aluat de pizza și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vă este adus de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 45 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 43%. Acest scor este solid. Dacă îți place această rețetă, s-ar putea să-ți placă și rețete precum Waffled Pizza Bites, Waffled Pepperoni Pizza Grilled Cheese și Cooking With Kids: Waffled Pizza Pockets and Healthy Food Choices.
Instrucțiuni
Se amestecă roșiile, 1 lingură ulei de măsline, sarea, busuiocul și usturoiul.
Lăsați să stea la temperatura camerei pentru a da timp aromelor să se topească, aproximativ 1 oră.
Preîncălziți o fier de călcat de vafe la mediu-mare. Pudrați ușor o suprafață de lucru curată cu făină și întindeți jumătate din aluatul de pizza într-o rotundă de 6 inci (sau la dimensiunea maximă pe care o poate încăpea fierul de vafe).
Ungeți o parte cu ulei de măsline și puneți partea unsă în jos pe fierul de vafe, apoi ungeți cealaltă parte cu ulei. Închideți fierul de călcat (nu apăsați în jos) și gătiți până când devine auriu și fiert, 4 până la 6 minute. Repetați cu aluatul rămas.
Între timp, încălziți sosul de roșii la cuptorul cu microunde până se încinge.
Ungeți fiecare pizza cu jumătate din sos și jumătate din mozzarella.
Așezați o pizza înapoi pe fierul de vafe și țineți partea de sus a fierului de călcat chiar deasupra brânzei până se topește, 1 până la 2 minute.
Se scot și se ornează cu frunze de busuioc, se stropește cu ulei de măsline și se stropește cu parmezan. Repetați cu a doua pizza.
Tăiați pizza în felii cu un cuțit mare sau un tăietor de pizza și serviți.
De la Food Network Kitchens
Vin recomandat: Sangiovese, Shiraz, Vinul Barbera
Sangiovese, Shiraz și Vinul Barbera sunt alegeri excelente pentru Pizza Margherita. Cel mai bun vin pentru pizza depinde de topping-uri! Pizza cu sos roșu va necesita un vin roșu cu ceva aciditate, cum ar fi un barberan sau un sangiovese. Adaugă pepperoni sau cârnați și poți merge mai îndrăzneț cu un syrah. Giacomo Mori Chianti cu un rating de 4,2 din 5 stele pare a fi o potrivire bună. Costă aproximativ 20 de dolari pe sticlă.
![Giacomo Mori Chianti]()
Giacomo Mori Chianti
Culoare violet, nas de cireșe negre și sub tufă. Corp mediu, dulce și curat la prima gust, trebuie deschis după 2-3 ani.