Pissaladiere
Pissaladiere ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 12. Pentru $1.11 pe portie, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 7g de proteine, 16g de grăsime, și un total de 344 calorii. Este o opțiune bună dacă urmați un pescatarian dieta. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână zahăr, cimbru, ceapă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 39%, acest fel de mâncare nu este atât de spectaculos. Rețete similare sunt Pissaladi amperculre", Pissaladi cormorbre, și Pissaladi cormorbre.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 177°.
Așezați untul pe o foaie mare de copt cu margini mari; se introduce la cuptor până se topește untul, aproximativ 5 minute.
Întindeți jumătate de ceapă pe foaia de copt; se acoperă cu 3 crenguțe de cimbru, 2 crenguțe de rozmarin și 1 frunză de dafin.
Se presară sare și piper.
Stropiți cu 3 linguri de ulei. Se acoperă cu ceapa rămasă, 3 crenguțe de cimbru, 2 crenguțe de rozmarin și 1 frunză de dafin.
Se presară sare și piper.
Stropiți cu 3 linguri de ulei (stratul de ceapă va avea o grosime de aproximativ 2 1/2 inci, dar se va așeza în timpul coacerii).
Coaceți până când ceapa este foarte fragedă și aurie, amestecând și rotind la fiecare 30 de minute, aproximativ 2 ore în total. Mișto. Aruncați crenguțele de ierburi și frunzele de dafin. (Se poate face cu 1 zi înainte. Acoperi; rece. Aduceți la temperatura camerei înainte de utilizare.)
Se toarnă 1 cană de apă caldă într-un castron mic; presărați drojdia și zahărul peste. Se amestecă pentru a se amesteca.
Se lasă să stea până se spumează, aproximativ 10 minute.
Amestecați 2 3/4 căni de făină și sare în procesor.
Adăugați amestecul de drojdie și 2 linguri de ulei; procesați până când aluatul se aglomerează, adăugând mai multă făină cu linguri dacă aluatul este lipicios. Procesați până se formează o minge strălucitoare, aproximativ 1 minut. Întoarceți aluatul pe suprafața de lucru înmuiată și frământați până când este neted și elastic, aproximativ 5 minute. Înveliți vasul mare cu 1 lingură de ulei rămasă.
Adăugați aluatul în castron; întoarceți-l pentru a acoperi cu ulei. Acoperiți cu folie de plastic, apoi prosop de bucătărie.
Lăsați să crească în zona caldă fără curenți până la dublarea volumului, aproximativ 1 1/2 ore. Puneți aluatul în jos; acoperiți și lăsați să crească până se umflă și aproape se dublează, aproximativ 1 oră.
Presărați foaie de copt grea de 17x11x1 inci cu făină de porumb.
Întindeți aluatul pe o suprafață ușor făinată până la un dreptunghi de 18x12 inci.
Transferați pe foaia de copt pregătită; apăsați marginile aluatului de-a lungul laturilor și colțurilor foii. Acoperiți cu un prosop de bucătărie uscat; lăsați să crească până se umflă ușor, 1 oră.
Preîncălziți cuptorul la 246°.
Întindeți ceapa deasupra aluatului. Aranjați hamsii și măsline deasupra.
Coaceți până când crusta este aurie, aproximativ 15 minute.
Tăiați în pătrate de 3 inci.
Se servește cald sau la temperatura camerei. (Se poate face cu 4 ore înainte; lăsați să stea la temperatura camerei.)