Piept de pui cu cartofi și piure de mazăre

Pieptul de pui cu cartofi și piure de mazăre ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde colecția de feluri principale. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 71G de proteine, 24g de grăsime, și un total de 768 calorii. Pentru $ 4.7 pe portie, această rețetă acoperă 46% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Dacă aveți mazăre pentru bebeluși, mentă, vin și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Pentru a utiliza până ulei de măsline ar putea urma acest curs principal cu Sauteed banane, Granolan și iaurt Parfait ca desert. Acesta este adus la tine de retetele mele. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Este o opțiune bună dacă urmați un gluten gratuit și FODMAP prietenos dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 45 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 79%, care este solid. Încercați Piept de pui cu cartofi și piure de mazăre, Piept de pui cu cartofi și piure de mazăre, și Cartofi piure și mazăre pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 42
Pe o foaie mare de copt cu margini, aruncați cartofii înjumătățiți cu uleiul de măsline și condimentați cu sare și piper. Prăjiți cartofii aproximativ 35 de minute sau până se înmoaie și se rumenesc. Puneți cartofii deoparte. Reduceți temperatura cuptorului la 35
Între timp, într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, topiți cele 3 linguri de unt. Condimentează jumătățile de piept de pui cu sare și piper și adaugă în tigaie, cu pielea în jos, împreună cu crengutele de cimbru. Gatiti la foc moderat pana cand pielea este bine rumenita, aproximativ 15 minute. Întoarceți și gătiți timp de 5 minute mai mult, bătând ocazional cu sucurile de tigaie.
Transferați puiul la cuptor și prăjiți aproximativ 15 minute, până când este fiert.
Adăugați puiul la cartofi și păstrați-l cald. Rezervați 3 linguri de grăsime topită din tigaie.
Se toarnă grăsimea rămasă din tigaie și se aruncă crengutele de cimbru.
Adăugați 1/2 cană de vin în tigaie și fierbeți la foc moderat ridicat, răzuind bucățile rumenite, până când sunt reduse la jumătate, aproximativ 2 minute.
Adăugați bulionul de pui și fierbeți până se îngroașă ușor, aproximativ 3 minute.
Se scoate de pe foc și se amestecă cimbrul tocat și 2 linguri de unt răcit, 1 lingură pe rând. Condimentează cu sare și piper.
Aduceți o cratiță mare de apă la fiert.
Adăugați mazărea verde, acoperiți și gătiți la foc moderat, amestecând ocazional, până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
Scurgeți mazărea, transferați jumătate într-un robot de bucătărie și piure grosier. Amestecați piureul înapoi în mazărea rămasă.
Adăugați grăsimea rezervată din tigaie împreună cu restul de 2 linguri de vin și menta. Condimentează cu sare și piper.
Transferați pieptul de pui și cartofii pe farfurii. Lingurați piureul de mazăre alături și serviți cu sosul de tigaie.