Picior de miel Tandoori
Tandoori picior de miel ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 690 calorii, 65g de proteine, și 39G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6. Pentru $6.18 pe portie, această rețetă acoperă 38% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de unt, chimen măcinat, scorțișoară măcinată și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma ghimbirul proaspăt, puteți urma acest fel principal cu Cookie-Uri Proaspete De Ghimbir ca desert. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 45 de minute. Cu o lingură scor de 70%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Miel Tandoori, Tandoori-picior de miel condimentat, și Lamb Tandoori Hoagies pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mare, amestecați 1/2 cană de suc de lămâie cu 2 lingurițe de sare.
Așezați mielul în tigaie și acoperiți bine cu sucul de lămâie.
Lăsați mielul să stea în suc timp de 30 de minute, apoi scurgeți.
Într-un castron mare, amestecați iaurtul cu uleiul, usturoiul, ghimbirul, muștarul uscat, chimenul, nucșoara, cardamomul, piperul negru, scorțișoara, turmericul și cayenne. Se amestecă 2 lingurițe de sare și restul de 2 linguri de suc de lămâie. Cu un cuțit mic, faceți fante adânci de 1 inch peste tot mielul. Înveliți bine mielul cu marinada, împingându-l în fante. Acoperiți și refrigerați cel puțin 6 ore sau peste noapte.
Aprindeți un grătar cu cărbune.
Scoateți piciorul de miel din marinată, lăsând pe un strat gros. Mutați cărbunii fierbinți într-o parte a grătarului și așezați o tigaie de picurare vizavi de cărbuni. Puneți mielul peste tigaia de picurare, acoperiți grătarul și gătiți până când este glazurat și un termometru citit instantaneu înregistrează 140 pentru mediu, aproximativ 2 ore.
Tapetați un platou cu ceapa și presărați coriandru.
Așezați piciorul de miel deasupra, periați-l cu untul topit și lăsați să se odihnească timp de 15 minute. Tăiați mielul în felii și serviți cu pene de lămâie.