Orez șofran cu stafide și caju
Orezul de șofran cu stafide și caju ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 319 calorii, 5g de proteine, și 6g de grăsime per portie. Pentru 75 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 6% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Această rețetă de la Toateretete are 5 fani. Un amestec de cardamom măcinat, stafide, apă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 30 minute. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular solid de 46%. Rețete similare includ Orez Basmati cu stafide și caju, Orez Șofran Cu Mazăre Și Caju, și Budinca de orez cu fistic, stafide și șofran.
Instrucțiuni
Într-o cratiță aduceți apă la fierbere.
Adăugați orez și fierbeți timp de 5 minute. Se amestecă zahărul, se reduce căldura și se adaugă untul clarificat.
Între timp, înmuiați șofranul în 1 lingură de apă fierbinte timp de 10 minute.
La orez se adaugă șofranul, cuișoarele, stafidele și cashews. Se amestecă bine, se acoperă și se gătește la foc mic timp de 5 până la 10 minute mai mult sau până când tot lichidul este absorbit și orezul este gătit.
Se presară cu cardamom înainte de servire.