Jam roly-poly
Jam roly-poly este un condiment care servește 6. Pentru $1.17 pe portie, această rețetă acoperă 2% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 177 calorii, 2G de proteine, și 16g de grăsime pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute. Această rețetă de la BBC Good Food necesită unt, păstăi de vanilie, suet și lapte. 371 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 7%, ceea ce este foarte rău (dar totuși fixabil). Rețete similare includ Gem și ciocolată albă roly-poly, Rubarbă și gem de zmeură Roly-Poly cu sos de cremă de vanilie, și Blackberry Roly-Poly.
Instrucțiuni
Puneți o tavă adâncă de prăjire pe raftul inferior al cuptorului și asigurați-vă că există un alt raft direct deasupra acestuia. Trageți cositorul de prăjire pe raft, umpleți două treimi cu apă clocotită din ibric, apoi glisați-l cu grijă înapoi.
Încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Rupeți o foaie mare de folie și hârtie rezistentă la grăsimi (aproximativ 30 x 40cm). Așezați grăsimea deasupra foliei și ungeți-o.
Introduceți untul, făina și semințele de vanilie într-un robot de bucătărie; pulsează până când untul a dispărut. Sfat într-un bol de amestecare. Se amestecă prin suet, se toarnă laptele și se lucrează împreună cu un cuțit pentru tacâmuri până obțineți un aluat lipicios. Este posibil să aveți nevoie de o picătură mai mult lapte, în funcție de făină.
Răsturnați aluatul pe o suprafață făinoasă, bateți rapid împreună pentru a netezi, apoi întindeți-l într-un pătrat de aproximativ 25 x 25cm.
Întindeți gemul peste tot, lăsând un spațiu de-a lungul unei margini, apoi rulați de la marginea opusă. Ciupiți marginea fără gem în aluatul unde se întâlnește și ciupiți și capetele aproximativ. Ridicați cu grijă pe hârtia unsă, uniți-vă în jos (s-ar putea să găsiți o foaie de copt plată utilă pentru aceasta), ridicați ușor hârtia și folia în jurul ei, apoi strângeți împreună de-a lungul marginilor și capetelor pentru a sigila. Roly-poly va pufni destul de mult în timpul gătitului, așa că nu-l înfășurați bine. Ridicați coletul direct pe raftul de deasupra cutiei și gătiți timp de 1 oră.
Lăsați budinca să stea 5 minute înainte de a se desface, apoi deschideți cu grijă folia și hârtia și feliați gros pentru a servi.