Ile Flottante
Ile Flottante ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate, prietenoasă cu fodmap și vegetariană are 241 calorii, 5g de proteine, și 6g de grăsime per portie. Această rețetă servește 12 și costă 43 de cenți pe porție. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați migdale, extract de vanillan, albușuri de ou și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 2 ore și 40 de minute. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Cu o lingură scorul de 23%, acest fel de mâncare nu este atât de remarcabil. Încercați Cafea Irlandeză Ile Flottante pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Pentru caramel, încălziți 1 1/2 căni de zahăr și 1/2 cană de apă într-o cratiță mică, cu fundul greu, până când zahărul se dizolvă. Gatiti la foc mediu pana cand siropul devine o culoare calda de caramel. Nu amestecați, ci doar rotiți-l în tigaie. De pe foc, adăugați 1/2 cană de apă și 1/2 linguriță de vanilie; aveți grijă, siropul va balona violent. Se amestecă și se gătește la foc mare până când caramelul atinge 230 de grade F (stadiul firului) pe un termometru cu bomboane. Pune deoparte.
Pentru pralină, combinați migdalele cu 1/4 cană de caramel și întindeți-le pe o tigaie căptușită cu hârtie pergament.
Coaceți timp de 10 până la 12 minute, până când migdalele se rumenesc ușor. Se lasă să se răcească la temperatura camerei și apoi se rupe în bucăți.
Coborâți cuptorul la 250 de grade F. aliniați 2 tigăi de foi cu hârtie pergament.
Pentru bezea, bateți albușurile de ou, sarea și smântâna de tartru în vasul unui mixer electric prevăzut cu atașamentul de măturică la viteză medie până se spumează. Porniți mixerul la viteză mare și adăugați restul de 1 cană de zahăr. Bateți până când albusurile sunt foarte rigide și lucioase.
Bateți restul de linguriță de vanilie. Cu linguri de desert așezați 12 movile de bezea pe hârtia pergament și coaceți timp de 20 de minute sau până când un tester de tort iese curat.
Pentru servire, turnați creme anglaise pe fundul plăcilor individuale.
Așezați o bezea deasupra fiecărei porții, stropiți cu sos de caramel, presărați cu pralină și serviți.
Pentru a face o zi sau două înainte, lăsați caramelul și pralina la temperatura camerei
și refrigerați crema anglaise.
Coaceți bezea înainte de sosirea oaspeților și asamblați deserturile chiar înainte de servire.
4 gălbenușuri de ou foarte mari
1 linguriță amidon de porumb
1 3/4 căni de lapte opărit
1 linguriță extract de vanilie pură
Semințe de 1/2 boabe de vanilie, opțional
Bateți gălbenușurile de ou și zahărul în vasul unui mixer electric echipat cu atașamentul cu palete la viteză medie-mare timp de 3 minute sau până când este foarte gros. Reduceți la viteză mică și adăugați amidonul de porumb.
Cu mixerul încă scăzut, turnați încet laptele fierbinte în ouă.
Se toarnă amestecul de cremă într-o cratiță și se gătește la foc mic, amestecând constant cu o lingură de lemn, până se îngroașă. Crema va acoperi lingura ca smântâna grea. Nu-l gătiți peste 180 de grade F sau ouăle se vor încăiera!
Se toarnă sosul printr-o strecurătoare fină, se adaugă extractul de vanilie, coniacul și semințele de vanilie, dacă se utilizează, și se răcește.