Gâscă prăjită picantă cu umplutură de mere
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați gâscă prăjită picantă cu umplutură de mere. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și דל פחמימות,ă are 1725 calorii, 72g de proteine, și 153G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 12 și costă 6,8 USD pe porție. Această rețetă este plăcută de 7 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați mere, ienibahar măcinat, gâscă și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 3 ore și 45 de minute. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Recunostintei. Este adus la tine de Allrecipes. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 89%, ceea ce este remarcabil. Rețete similare sunt Gâscă prăjită cu umplutură de mere, Gâscă prăjită cu umplutură de mere, și Gâscă prăjită cu umplutură de mere-stafide.
Instrucțiuni
Spălați bine gâsca și uscați-o cu prosoape de hârtie.
Lăsați gâsca să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute. Între timp, amestecați ienibaharul, 1/2 linguriță de scorțișoară, sare și piper într-un castron mic și lăsați-l deoparte pentru a face o frecare de condimente.
Îndepărtați orice bucăți de grăsime vizibilă din cavitatea gâștei și faceți grăsimea de gâscă într-o tigaie la foc mediu până când grăsimea este lichidă și bucățile rămase sunt crocante și maronii, aproximativ 15 minute. Rezervați 3 linguri de grăsime de gâscă și păstrați restul pentru o altă utilizare sau aruncați.
Lucrând în loturi, dacă este necesar, prăjiți merele feliate în grăsimea de gâscă rezervată într-o tigaie mare la foc mediu până când feliile de mere se rumenesc, aproximativ 10 minute pe lot.
Scoateți feliile de mere rumenite într-un bol mare de amestecare, lăsați să se răcească ușor și presărați cu Calvados și 2 lingurițe de scorțișoară.
Se amestecă ușor pentru a combina.
Cu vârful unui cuțit ascuțit, înțepați întreaga piele a gâștei, având grijă să nu tăiați carnea. Frecați bine exteriorul gâștei cu frecarea condimentelor, masând condimentele în piele.
Preîncălziți un cuptor la 400 de grade F (200 de grade C).
Puneți mărul umplut ușor în cavitatea gâștei și așezați-l pe o foaie mare de folie de aluminiu suficient de mare pentru a înfășura întreaga gâscă. Înfășurați gâsca în folie, sigilați marginile și faceți o gaură de 1/2 inch în partea inferioară a pachetului de folie pentru a permite scurgerea grăsimii din gâscă.
Așezați pieptul de pasăre cu fața în sus, pe un raft așezat într-o tigaie mare și prăjiți gâsca în cuptorul preîncălzit până când nu mai este roz la os și sucurile curg limpede, aproximativ o oră și jumătate. Cojiți folia înapoi din carnea de sân și prăjiți încă 45 de minute până când pielea se rumeneste, ungând o dată sau de două ori pentru a preveni arderea. Un termometru cu citire instantanee introdus în cea mai groasă parte a coapsei, lângă os, ar trebui să citească 180 de grade F (82 de grade C).
Scoateți gâsca din cuptor, acoperiți cu o foaie dublată de folie de aluminiu și lăsați să se odihnească într-o zonă caldă cu 10 până la 15 minute înainte de servire.