Friptură ușoară de fier plat în sos de vin

Friptură ușoară de fier plat în sos de vin ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. Această rețetă face 2 porții cu 572 de calorii, 35 g de proteine și 40 g de grăsime fiecare. Pentru 4,15 USD per porție, această rețetă acoperă 29% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, paleolitică și primară. Este perfect pentru ziua indragostitilor. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. 56 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână piper cayenne, pudră de usturoi, ulei de măsline și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Vă este adus de Allrecipes. În general, această rețetă câștigă un scor extraordinar de lingură de 83%. Rețete similare includ friptură de fier plat cu sos de vin roșu, friptură de fier plat cu sos Cabernet și friptură de fier plat cu sos tango.
Instrucțiuni
Lăsați fripturile să ajungă la temperatura camerei.
Amestecați 2 linguri de ulei de măsline, piper cayenne, piper negru, boia de ardei măcinată, sare, pudră de muștar și pudră de usturoi într-un castron mic pentru a face o pastă.
Înțepăți fripturile peste tot cu o furculiță și frecați-le bine cu pasta de condiment, amestecând carnea.
Încinge o tigaie mare și grea la foc mare și adaugă restul de 3 linguri de ulei de măsline.
Încălziți uleiul până când începe să fumeze și prăjiți rapid fripturile până când exteriorul se rumenește, dar centrul este încă roșu ca sângele și tocmai încălzit, 2-3 minute pe parte. Un termometru cu citire instantanee introdus în centru ar trebui să arate 115 grade F (46 grade C).
Scoateți fripturile din tigaie cu clești.
Turnați vinul roșu uscat în tigaie și aduceți la fierbere în timp ce răzuiți bucățile rumenite de pe fundul cratiței cu o lingură de lemn. Se amestecă ciupercile portobello feliate și se gătesc și se amestecă până când ciupercile sunt fierte și și-au eliberat lichidul, aproximativ 5 minute.
Puneți fripturile în tigaie deasupra sosului de ciuperci și vin. Reduceți căldura la LOW și gătiți până când sosul se reduce și se îngroașă, aproximativ 5 minute.
Scoateți fripturile pe platoul de servire și turnați sosul de ciuperci peste fripturile pentru a le servi.
Vin recomandat: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Friptură de fier plată în meniu? Încercați să combinați cu Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Bollinger Brut Special Cuvee cu un rating de 4,2 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 60 de dolari pe sticlă.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
O culoare aurie, distinctivă a soiurilor de struguri negri. Bule foarte fine. La nas, are o complexitate aromatica frumoasa, fructe coapte si arome condimentate, cu note de mere prajite, compot de mere si piersici. În gust, există o combinație subtilă de structură, lungime și vivacitate. Bulele sunt ca catifea. Arome de pere, brioșă și arome picante, note de nucă proaspătă. Se potrivesc cu toate peștele, în special sushi și sashimi, crustacee precum creveți, creveți, raci și homar la grătar, carne de pasăre și carne albă, caju, parmezan sau prosciutto.