Friptură de curcan cu sos clasic de tigaie
Friptura de curcan cu sos clasic de tigaie ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 12. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și 30 întregi are 464 calorii, 70g de proteine, și 19g de grăsime pe porție. Pentru $1.39 pe portie, această rețetă acoperă 30% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână căței de usturoi, curcan, sos clasic pentru tigaie și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Ziua Recunostintei va fi și mai special cu această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Cu o lingură scor de 73%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare sunt Curcan clasic prăjit cu sos de măruntaie, Curcan clasic prăjit și sos de măruntaie, și Curcan prăjit clasic cu umplutură cu ierburi și sos de modă veche.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 45
Îndepărtați măruntaiele și gâtul din curcan și rezervați-le pentru sosul clasic de tigaie. Clătiți curcanul cu apă rece și uscați-l. Tăiați excesul de grăsime. Începând de la cavitatea gâtului, slăbiți pielea de la sân și tobe introducând degetele, împingând ușor între piele și carne.
Combinați muștarul, salvia, piperul negru și usturoiul. Frecați amestecul de muștar sub pielea slăbită. Ridicați vârfurile aripilor în sus și peste spate; tuck sub curcan.
Așezați curcanul, cu pieptul în sus, într-o tigaie de prăjire superficială.
Se toarnă bulion peste curcan. Introduceți un termometru pentru carne în partea cărnoasă a coapsei, asigurându-vă că nu atingeți osul.
Puneți curcanul într-un cuptor 450; reduceți imediat temperatura cuptorului la 325 (nu scoateți curcanul din cuptor).
Coaceți timp de 2 ore sau până când termometrul înregistrează 180, ungând frecvent curcanul cu sucuri de tigaie. Rezervați 3 linguri de picături pentru sosul clasic de tigaie; lăsați curcanul să stea 25 de minute. Aruncați pielea.
Se servește cu sos clasic de tigaie.